Γεγονός η λειτουργία Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων στο ΠΓΝΑ

Το τελευταίο, απαραίτητο βήμα για την λειτουργία Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έγινε στις 21 Οκτωβρίου 2019, με τη δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης της σχετικής απόφασης των υφυπουργών Παιδείας και Υγείας κκ Διγαλάη και Κοντοζαμάνη.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση, που φέρει ημερομηνία 7 Οκτωβρίου 2019, «αποφασίζουμε την εγκατάσταση και λειτουργία της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα στο Χειρουργικό Τομέα της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Στην Κλινική λειτουργεί αντίστοιχο τακτικό εξωτερικό ιατρείο.

Τα μέλη ΔΕΠ που υπηρετούν στην Κλινική υποχρεούνται σε εφημερία για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και παροχής επείγουσας περίθαλψης, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν κάθε φορά για την εφημερία των Νοσοκομείων.

Το προσωπικό που υπηρετεί στην Κλινική, συνεργάζεται με τα αντίστοιχα Τμήματα της Ιατρικής Υπηρεσίας, όλων των Νοσοκομείων της ΥΠΕ, για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του επιπέδου της εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών υγείας. Η Κλινική πρέπει να έχει επιστημονικό υπεύθυνο για τη λειτουργία της».

Από την δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ

Σημειώνεται πως η λειτουργία της κλινικής και η εξυπηρέτηση των ασθενών θα είναι άμεση, αφού υπάρχει και το προσωπικό και ο απαραίτητος εξοπλισμός, όπως έχει διαβεβαιώσει η διοίκηση του ΠΓΝΑ.

Η συγκεκριμένη κλινική αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βορείου Έβρου «Μαζί για Ζωή», για το οποίο έγινε μεγάλος αγώνας.  Όπως είναι γνωστό, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση με εγκατεστημένη Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, σε μία μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, από την Ορεστιάδα ως τη Θεσσαλονίκη.  Η σύσταση της κλινικής είχε εγκριεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ωστόσο, λόγω των πρόωρων εκλογών δεν πρόλαβε να πάρει Αρ. ΦΕΚ., κάτι που έγινε τελικώς πριν λίγες μέρες, δίνοντας ένα αίσιο τέλος σε αυτή την υπόθεση.

Σε σχόλιό της, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Β. Έβρου «Μαζί για Ζωή» Εύη Ορφανού αναφέρει: «Σήμερα μετά από μεγάλη προσπάθεια, βγήκε το ΦΕΚ για την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυματων, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Θέλω να ευχαριστήσω όσους πίστεψαν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Βορείου Έβρου «Μαζί για Ζωή» και όσους μας βοήθησαν στο έργο μας. Η κλινική πλέον είναι πραγματικότητα. Θα ευχηθούμε στην κλινική καλή Αρχή και πολλές επιτυχίες στο δύσκολο έργο της».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του