Βρυχάται, η Βόρειος Κορέα.- Οργίζονται οι Η.Π.Α.

Πολλά σύννεφα συγκεντρώθηκαν τον τελευταίο καιρό, στον διεθνή ορίζοντα, με τον εφιάλτη να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μα, καθώς “βρυχώνται”, τα μεγάλα θηρία της Άπω Ανατολής, του Βόρειο-Κορεάτη Κιμ και πέραν του Ατλαντικού, του λεοντόκαρδου Τραμπ, τωνΗΠΑ. Σύννεφα που, θυμίζουν γεγονότα, έναρξης του Β΄ Παγκ. Πολέμου, με τον Χίτλερ του Γ΄ Ράϊχ, που άναψε τη φωτιά στην Ευρώπη και τον Χίρο-Χίτο, της Ιαπωνίας με την επίθεση στο Περλ-Χάρμπορ στον Ειρηνικό. Δυο ηφαίστεια που αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα. Η Ευρώπη μας, μετατράπηκε σε απέραντο νεκροταφείο και η χώρα μας πλήρωσε βαρύτατο τίμημα, σε ζωές ανθρώπων και ανυπολόγιστες καταστροφές, για τις οποίες ακόμα αγωνίζεται η χώρα μας να πάρει τουλάχιστο, το κατοχικό δάνειο, με το οποίο, μας υφάρπαξε, το Γ΄ Ράϊχ από την Τράπεζά μας, το απόθεμα, τον ιδρώτα του Λαού μας.

Ας, ρίξουμε, μια ματιά στα γεγονότα, να θυμίσουμε στους νεότερους, γεγονότα που έτρεξαν καταποδιαστά εκείνη την εποχή 1939-1941 ανάμεσα στις ΗΠΑ-Ιαπωνίας αλλά και να διδαχτούμε από την ομοιότητα(;) των γεγονότων: «Στις 7 Δεκεμβρίου 1941 Ιαπωνική αεροπορική δύναμη, από 200 αεροπλάνα, που εφορμούσαν από αεροπλανοφόρα, ενήργησαν αιφνιδιαστική επίθεση στο Ναύσταθμο Περλ-Χάρμπορ, με αποτέλεσμα να πλήξουν 19 σκάφη (από 8 θωρηκτά, 7 καταδρομικά, 28 αντιτορπιλικά, 5 υποβρύχια και άλλα μικρού εκτοπίσματος, που ήσαν ελλιμενισμένα εκεί), να καταστρέψει 177 αεροπλάνα, του Ναυτικού και του στρατού, να σκοτωθούν 2.117 αξιωματικοί και άνδρες του ναυτικού και των πεζοναυτών, 226 αξιωματικοί άνδρες του στρατού και πολλοί άλλοι ιδιώτες». Η επίθεση στο Περλ-Χάρμπορ, αποτέλεσε την άμεση αιτία, της εισόδου των ΗΠΑ, στο Β΄Παγκ Πόλεμο.

Βέβαια, η ΗΠΑ τώρα, αντί της Ιαπωνίας έχουν απέναντί τους την Βόρεια Κορέα, με πιο σύγχρονα δραστικά μέσα καταστροφής. Το άσχημο είναι ότι τελευταία οι δυο κουμανταδόροι, ανταλλάσουν απειλητικά μηνύματα που, αν δεν βρεθούν κάποιοι να τους καλμάρουν, όλα είναι πιθανά, και αλλοίμονο στην ανθρωπότητα, όταν πολύ καλά γνωρίζουν οι πάντες ότι, τα τωρινά μέσα, για τα οποία επέρονται οι κάτοχοί τους είναι της απόλυτης καταστροφής. Γιατί, καθώς έλεγε ο συχωρεμένος ο παππούς μου : “ όταν κλωτσιούνται τα άλογα ” πεθαίνουν τα γαϊδούρια, και εν προκειμένω τα γαϊδούρια ήταν (είναι) τα μικρά κράτη. Οι μικροί λαοί, που πληρώνουν συνήθως, τα σπασμένα. Γατί, στον τελευταίο Παγκ.Πόλεμο, τη μεγαλύτερη ζημιά πάθανε οι μικροί λαοί, που βρέθηκαν ανάμεσα στους αντίπαλους και την πλήρωσαν ακριβά. Όμως, σήμερα δεν είναι μόνο η απειλή από τους δραγουμάνους Ανατολής – Δύσης, ο δραγουμάνος των ΗΠΑ, μολονότι δεν προέχεται από τα τζάκια της πολιτικής, είναι πλαισιωμένος από ικανό επιτελείο που, πιστεύω, θα τον βοηθήσουν να πράξει το σωστό. Εξάλλου, η Ευρώπη μας δυστυχώς, βρίσκεται σε πολύ άσχημη συγκυρία, να βάλλεται από τους τρομοκράτες, φονιάδες των Τζιχανιστών αλλά και από την άλλη μεριά, με το κύμα των κατατρεγμένων προσφύγων, που δε λέει να καταλαγιάσει, να δημιουργεί τεράστια ανθρωπιστικά-κοινωνικά προβλήματα, κυρίως στις Νότιες Μεσογειακές χώρες, με πρώτη τη χώρα μας, να σηκώνει δυσβάστακτο βάρος.

Κλείνοντας το σημείωμά μου, θυμήθηκα τα λόγια το Μπέρναρντ Σω 1856-1950, Ιρλανδού λογοτέχνη, βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας, που έλεγε: “ Ουδέποτε την ανθρωπότητα κυβέρνησαν άνθρωποι συνετοί –λογικοί και αναφερόταν στην εποχή που, το Γ΄ Ράix, του Αδόλφου Χίτλερ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι καμινάδες, είχαν την τιμητική τους.”. Η ανθρωπότητα περνάει μεγάλη κοινωνική-ανθρωπιστική κρίση. Πολλά συμβαίνουν σε τούτο, των αλλοπρόσαλλο-παλαβό κόσμο του παραλόγου, που όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς.

******

«Όταν η ειρήνη έχει διαταραχθεί ο π ο υ δ ή π ο τ ε, τότε η ειρήνη όλων των χωρών κινδυνεύει». Το είχε πει, ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, πολύ δε περισσότερο, να προσθέσω, τώρα που με την παγκοσμιοποίηση, γίναμε αχταρμάς.

Αλεξανδρούπολη
24 Σεπτεμβρίου 2017

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο