Βραβεύτηκε ο Πόρος Φερών

Η υποψηφιότητα στα «Best City Awards 2016» με τον «Πόρο Ευρωπαϊκό Χωρίο των Πελαργών» πήρε το Silver Βραβείο. Στην Ενότητα liveable City στην κατηγορία Τουρισμός.

Τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Χωριού Πελαργών 2016 έλαβε το χωριό Πόρος στον Έβρο, από το Ίδρυμα EuroNatur, για την φροντίδα του στην προστασία των πελαργών. Η διάκριση είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς ο Πόρος αποτελεί σημαντικό τόπο για τη διατήρηση και αναπαραγωγή του συγκεκριμένου είδους.

Η Δημοτική Ενότητα Φερών σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, την Ελληνική Ομάδα Πελαργών και την ΔΕΔΔΗΕ Αλεξανδρούπολης κατέθεσαν πριν έναν χρόνο πρόταση στον οργανισμό euroNATUR να ενταχθεί ο οικισμός στην πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκό Χωριό των Πελαργών 2016» η οποία και έγινε δεκτή.

Προϋπόθεση για την επιλογή του οικισμού, αποτέλεσε η συνεχόμενη μέχρι τώρα, συμβολή του στην προστασία και αναπαραγωγή του είδους, η θέση του κοντά σε μια Προστατευόμενη Περιοχή (Δέλτα Έβρου), καθώς και οι ολοκληρωμένες προτάσεις του για μελλοντικές δράσεις που θα αφορούν στην προστασία του είδους.

Οι διακρίσεις για τον Πόρο συνεχίζονται κι έτσι ήρθε η υποψηφιότητα στα «Best City Awards 2016» με τον Πόρο να λαμβάνει το Silver Βραβείο στην Ενότητα liveable City στην κατηγορία Τουρισμός. Η Βράβευση έγινε στις 24 Οκτωβρίου στις 19:30 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω των site των Βραβείων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr