Βραβευμένη Γαλλική ταινία προβάλλει η Κ.Λ.Α. στον «Φλοίσβο»    

“Ραντεβού εκεί ψηλά” μέχρι και αύριο στον θερινό κινηματογράφο, βασισμένο σε ένα βραβευμένο ογκώδες, μεγαλόπνοο βιβλίο

Εως και αύριο Τετάρτη 18 Ιουλίου προβάλλεται στον θερινό κινηματογράφο «Φλοίσβο» της Αλεξανδρούπολης από την Κινηματογραφική Λέσχη, η γαλλική ταινία του Aλμπέρ Ντιποντέλ «Ραντεβού εκεί ψηλά». Ο Ντιποντέλ διασκευάζει το ομότιτλο μυθιστόρημα του Πιέρ Λεμέτρ και κερδίζει πέντε βραβεία Σεζάρ, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Βασισμένο σε ένα βραβευμένο με Goncourt, ογκώδες, μεγαλόπνοο βιβλίο, το φιλμ δεν υπολείπεται σε φιλοδοξία, καθώς διατρέχει ηπείρους, χαρακτήρες και χρόνια στην συναρπαστική ιστορία του, την οποία μεταφέρει με θεαματικό τρόπο στην οθόνη.

Θα ακολουθήσει, από την Πέμπτη 19 έως και την Κυριακή 22 Ιουλίου, η ταινία «The Florida Project» του Σον Μπέικερ, με πρωταγωνιστή τον Γουίλεμ Νταφόε. Ένα απέριττο, βαθιά συγκινητικό, ρεαλιστικό σε σημείο μαγείας φιλμ του Σον Μπέικερ για τις προσωπικές μας χαμένες και ξανακερδισμένες Disneyland. Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Γουίλεμ Νταφόε και μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Λίγα λόγια για την ταινία
Νοέμβριος 1918. Λίγες μέρες πριν από την Εκεχειρία, ο Εντουάρ Περικού σώζει τη ζωή του Αλμπέρ Μαγιάρ. Οι δύο άνδρες δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από τον πόλεμο. Ο υπολοχαγός Πραντέλ, διατάζοντας μια άσκοπη επίθεση, καταστρέφει τις ζωές τους. Στα ερείπια του μακελειού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποφασισμένοι να ζήσουν, οι δυο τους προσπαθούν να επιβιώσουν όπως μπορούν. Έτσι, και καθώς ο Πραντέλ σχεδιάζει να κάνει μια περιουσία πάνω στα πτώματα των θυμάτων του πολέμου, ο Αλμπέρ και ο Εντουάρ ετοιμάζουν μια μνημειώδη απάτη με τις οικογένειες των πενθούντων.
Ξεκινώντας με μια από τις πιο εντυπωσιακές, σκληρές, αληθινές και βίαιες σεκάνς μάχης στα χαρακώματα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, το «Ραντεβού Εκεί Ψηλά» θέτει από την αρχή τον πήχη ψηλά. Και κυρίως δίνει μια γεύση από τον τόνο του φιλμ που βρίσκει χώρο για την έκπληξη και το απρόβλεπτο καθώς και για ένα άλλες φορές μαύρο, άλλες φορές σουρεαλιστικό χιούμορ.
Η ιστορία είναι στον πυρήνα της μια εξερεύνηση των φαντασμάτων του μεγάλου πολέμου και του σκοταδιού της ανθρώπινης φύσης, αλλά η ταινία δεν παραδίδεται σχεδόν ποτέ σε αυτά, αλλά αφήνει την ελπίδα να εισχωρήσει και κατορθώνει να χωρέσει στοιχεία που θα έμοιαζαν αταίριαστα μεταξύ τους, σε μια αφήγηση που μπορεί άνετα να ταλαντεύεται από το τραγικό μέχρι το μπουρλέσκ.
Το φιλμ έχει την αίσθηση ενός ρομαντικού κινηματογραφικού έπους από εκείνα στα οποία τα συναισθήματα είναι έντονα και το δράμα επίσης, κι ο Ντιποντέλ κατορθώνει να στήσει τις εικόνες που θα στηρίξουν ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα.

info

Ραντεβού εκεί ψηλά (Au revoir la-haut)
Γαλλία, 2017
Σενάριο – σκηνοθεσία: Aλμπέρ Ντιποντέλ
Παίζουν: Ναΐέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, Λοράν Λαφίτ, Νιλς Άρεστρουπ, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Μελανί Τιερί.
Διάρκεια: 117’Οι προβολές της Κ.Λ.Α. στο θερινό κινηματογράφο Φλοίσβο ξεκινούν κάθε βράδυ στις 10:00 μ.μ. με εισιτήριο 5 ευρώ γενική είσοδο, 4 ευρώ για τα μέλη της ΚΛΑ και 3 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, άνεργους, πολύτεκνους.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο