Αύριο οι ανακοινώσεις για τις μετρήσεις από τη φωτιά στη Sunlight

Σε έξι μήνες το εργοστάσιο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία

Απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη πιθανών επιπτώσεων στην ατμόσφαιρα της περιοχής μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Πρωτομαγιά στο εργοστάσιο της Sunlight στο Όλβιο της Ξάνθης, θα δώσει αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί ο καθηγητής του Εργαστηρίου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του ΔΠΘ Σπύρος Ραψομανίκης.

Η συνέντευξη τύπου που φορείς και κάτοικοι περιμένουν με αγωνία θα δοθεί σήμερα στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Ο κ. Ραψομανίκης θα ανακοινώσει, ενώπιον ΜΜΕ και εμπλεκόμενων φορέων, τα αποτελέσματα των μετρήσεων ατμοσφαιρικών ρύπων που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Σε έξι μήνες η πλήρης επαναλειτουργία

Το εργοστάσιο στο Νέο Όλβιο θα τεθεί εκ νέου σε πλήρη παραγωγική λειτουργία σε διάστημα έξι μηνών, τονίζουν μιλώντας στο Capital.gr ανώτατες πηγές της Sunlight.

Παρά τις ζημιές, όπως τονίζουν στο Capital.gr οι ίδιες πηγές, το εργοστάσιο θα είναι και πάλι έτοιμο να επαναλειτουργήσει, ακόμη πιο σύγχρονο πριν τα τέλη του 2018.

Δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, το προσωπικό όλοι οι εργαζόμενοι στο δυναμικό της εταιρείας θα συνεχίσουν να απασχολούνται, παρότι τέθηκε εκτός λειτουργίας ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγικής δυναμικότητας, ξεκαθαρίζει η διοίκηση της Sunlight.

Αλλά και σε ό,τι αφορά το εμπορικό κομμάτι, μέχρις ότου αποκατασταθούν και επισκευαστούν οι ζημιές στο εργοστάσιο, οι παραγγελίες των πελατών θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά. Δε θα χαθεί κανένας πελάτης, όλες οι ανάγκες θα καλυφθούν από εναλλακτικές πηγές και δυνατότητες που έχει στη διάθεσή της και μπορεί ενεργοποιήσει, υπογραμμίζουν οι ίδιες ανώτατες πηγές της εταιρείας.

Σημειώνεται πως την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά το εργοστάσιο βρισκόταν σε λειτουργία αλλά όχι σε πλήρη δυναμικότητα και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ως πιθανή αιτία προβάλλεται το ενδεχόμενο βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο