efhmerida1

Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, επαναλειτουργία του ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης

Σύσκεψη για τα ζητήματα Υγείας του νομού Έβρου στο Υπουργείο Υγείας

Σημαντικά ζητήματα που έχουν σχέση με τον χώρο της υγείας στον Έβρο, συζητήθηκαν την Δευτέρα  στο Υπουργείο Υγείας. Εκεί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού, του Αν.  Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, των τριών Βουλευτών του Σύριζα Έβρου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κ. Αδαμίδη και του Αν.Διοικητή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, κ. Καρακόλια με θέμα τη συνολική συζήτηση για τα  ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας στην περιοχή μας.

Στην εν λόγω συνάντηση τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας στον Νομό, οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί, αλλά και ο καλύτερος προγραμματισμός και οργάνωση λειτουργίας των νοσοκομείων του νομού,  των  Κέντρων Υγείας, των νέων ΤΟΜΥ, καθώς και των  Περιφερειακών Ιατρείων. Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά τις νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας, σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να λειτουργήσουν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης οι δυο πρώτες Μονάδες Υγείας. Κατά τη συζήτηση, προτάθηκαν λύσεις και ενέργειες που βελτιώνουν την ποιότητα των δομών Υγείας, ενώ υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επίλυση καίριων ζητημάτων στα πλαίσια του επερχόμενου προγραμματισμού του Υπουργείου Υγείας.

Η αναγκαιότητα της στελέχωσης  των νοσοκομείων

Ουσιαστικά, υπογραμμίστηκε από τους δυο Διοικητές η αναγκαιότητα της στελέχωσης  των νοσοκομείων, τόσο σε επίπεδο νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, όσο και διοικητικού προσωπικού ώστε η διοίκηση και η λειτουργία των μονάδων υγείας, καθώς και η εξυπηρέτηση των πολιτών να καταστεί απολύτως αποτελεσματική και αποδοτική.

Αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, επαναλειτουργία του ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης

Παράλληλα, συζητήθηκε η δρομολόγηση των ενεργειών για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, και η επαναλειτουργία του ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης. Κατά την συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων στις μονάδες υγείας της Σαμοθράκης, ιδιαίτερα από την επομένη της καταστροφικής πλημμύρας και έπειτα, τόσο στο επίπεδο των υποδομών και της ενίσχυσης σε προσωπικό, όσο και για την θεσμοθέτηση επιπρόσθετων κινήτρων για την ενίσχυση της περιοχής

Οι απαντήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου

Από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, δόθηκε μια σειρά δεσμεύσεων προς την επίλυση των ζητημάτων και αξίζει να σημειωθεί πως η πολιτική ηγεσία είναι διατεθειμένη να συνδράμει ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών ώστε οι μονάδες υγείας του νομού Έβρου να εξυπηρετούν ικανοποιητικά  τους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα:

  • Προτάθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες για την ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, και διοικητικό προσωπικό στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, κατάσταση που αποτυπώθηκε σε νούμερα και δόθηκε η δέσμευση για την παρέμβαση σε συνεργασία με την αρμόδια Δ’ ΥΠΕ ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό της περιοχής να κατανέμεται με βάση τις ανάγκες στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.
  • Επίσης, γίνεται μια προσπάθεια για την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης ιατρού παθολόγου και ουρολόγου στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.
  • Επαναδιατυπώθηκε το πάγιο αίτημα της αυτονόμησης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και κοινοποιήθηκε ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την κατάθεση σχεδίου νόμου τους επόμενους μήνες που θα προβλέπει μια συνολική θεσμική αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, των Υγειονομικών Περιφερειών και των Κέντρων Υγείας και θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες αποσυνδέσεις νοσοκομείων, τα οποία δύνανται να λειτουργήσουν αυτόνομα.
  • Υπογραμμίστηκε η ανάγκη χαρακτηρισμού του ΚΥ Σαμοθράκης ως Άγονο τύπου Α’ και σημειώθηκε πως θα εξεταστεί το αίτημα ώστε να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την άμεση στελέχωσή του.
  • Ανακοινώθηκε πως έχει ζητηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ εισήγηση για την επαναλειτουργία κάποιων Περιφερειακών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ), συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Αλεξανδρούπολης ώστε να αξιοποιηθεί ο εξαιρετικός εξοπλισμός του εργαστηρίου, που παραμένει αυτή τη στιγμή ανεκμετάλλευτος.

Κοινή δήλωση

Σε κοινό σχόλιο τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου αναφέρουν: «Προκαλέσαμε τη συγκεκριμένη σύσκεψη προκειμένου να συζητηθούν σφαιρικά τα ζητήματα της Υγείας στον Έβρο. Η συνεργασία μας με τους Διοικητές των Νοσοκομείων, αλλά και τους Υπουργούς επιφέρει πάντοτε πολύ θετικά αποτελέσματα, ενώ γεννά και νέες δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην περιοχή μας. Πρέπει να σημειωθεί πως οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων δυο ετών έχουν αποφέρει σημαντικά  αποτελέσματα και ο συνεχής αγώνας για τη βελτίωση της συνολικής κατάστασης θα συνεχιστεί  από όλες τις πλευρές, ώστε οι κάτοικοι του νομού μας να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς προβλήματα. Για τους Βουλευτές και την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ανασύσταση του Δημόσιου τομέα της Υγείας βρίσκεται πολύ ψηλά στο ενδιαφέρον και τη δράση μας, ώστε να βγούμε από την εποχή της αποδόμησης, της διάλυσης και της συρρίκνωσης που είχαν επιλέξει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr