efhmerida1

Από το 2018 η αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Αγίας Πετρούπολης

Σειρά σημαντικών επαφών είχε στη Ρωσία ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Συμμετοχή στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Μόσχας, επαφές με επιχειρηματίες, τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.

Σειρά επαφών και συναντήσεων με επιχειρηματίες, εκπροσώπους τοπικών αρχών και πολιτιστικούς συλλόγους είχε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσία ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τουριστικές, οικονομικές και πολιτιστικές συμφωνίες που προωθούνται, προκειμένου η περιοχή μας να καταστεί προορισμός και σημείο αναφοράς στο κοινό και την αγορά της Ρωσίας.

Αρχικά, την Τρίτη 14 Μαρτίου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μετέβη στη Μόσχα, αφενός για να παραστεί ως εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, τη Moscow International Travel & Tourism με στόχο την προβολή του τόπου μας και την προσέλκυση τουριστών και αφετέρου για να πραγματοποιήσει μια σειρά συναντήσεων με απώτερο στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των αδελφοποιημένων δήμων στην Αγία Πετρούπολη και το Σοσνόβυι Μπορ.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου ο κ. Λαμπάκης συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της ELLINAIR κ. Μουζενίδη στο χώρο της έκθεσης. Συμφωνήθηκε στενή συνεργασία ενεργοποιώντας  τις αδελφοποιήσεις με τους Δήμους Αγίας Πετρούπολης και Σοσνόβυι Μπόρ, όπως και τις αδελφοποιήσεις των Επιμελητηρίων, Πανεπιστημίων, σχολείων και την ενεργοποίηση του θρησκευτικού τουρισμού. Επίσης, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η υλοποίηση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και δημοτικών προγραμμάτων με υποβοήθηση από χαμηλού κόστους πακέτα των ξενοδόχων της πόλης μας, όπως και χαμηλό αντίτιμο εισιτηρίων. Φέτος η σύνδεση της Αλεξανδρούπολης θα υλοποιηθεί μέσω Χρυσούπολης και το 2018 απευθείας με την Αλεξανδρούπολη, με την εντατικοποίηση όλων των ανωτέρω ενεργειών.

Δυναμική ήταν η συμμετοχή της Αλεξανδρούπολης στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Μόσχας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ήταν στο περίπτερο του Δήμου μαζί με τους ξενοδόχους των μεγάλων ξενοδοχείων της πόλης, παρακολουθώντας τη δυναμική της συσπείρωσης επισκεπτών.

Το απόγευμα στο χώρο του περιπτέρου, ο δήμαρχος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Αυτοκρατορικού ομίλου ιστιοπλοΐας, παρουσία του προέδρου του ιστιοπλοϊκού ομίλου Αλεξανδρούπολης Ν.Ο.Α., κ. Κ. Χατζηκωνσταντίνου, με τους οποίους συνεφωνήθη η συνεργασία και η υποδοχή στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούνιο του 2017 άνω των 100 Ρώσων αθλητών, οι οποίοι θα  διευκολυνθούν στις προπονήσεις τους στην Αλεξανδρούπολη τόσο  από τον Δήμο όσο από τον άνω σύλλογο.

Σημειωτέον ότι η προσέλευση επισκεπτών και τουριστικών πρακτόρων ήταν πέραν του αναμενομένου, εξαντλούμενου όλου του διαφημιστικού υλικού, μεταξύ των οποίων και των 2.000 dvd  που όπως  διαπιστώθηκε,  στη μορφή αυτή μόνο το περίπτερο του δήμου Αλεξανδρούπολης διέθετε.

Ο δήμαρχος την ίδια μέρα συναντήθηκε με τη Γενική Πρόξενο στη Μόσχα, με σημείο αναφοράς της συνομιλίας τους τον Έβρο και ιδιαίτερα τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και αυτόν της Σαμοθράκης, ζητώντας από την ίδια και τον πρόεδρο του ΕΟΤ που συναντήθηκε αμέσως μετά  να προσπαθήσουν όπου τους ζητηθεί περισσότερο για τον τόπο μας.

Την ίδια μέρα ο δήμαρχος έδωσε συνέντευξη σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ρωσίας την « ΙZVESTIA» καθώς  και στον Δημήτριο Λιάτσο,  δημοσιογράφο της ΕΤ 3.

Με τον κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου ο Δήμαρχος αναχώρησε για την αδελφοποιημένη Αγία Πετρούπολη όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και αμέσως μετά παρακάθισαν σε γεύμα εργασίας  που παρέθεσε ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, ένας από τους πλέον ισχυρούς άνδρες της Ρωσίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών  της Αγίας Πετρούπολης, η υπουργός Πολιτισμού, ο Υφυπουργός Εξωτερικών και ο Αντικυβερνήτης  εξωτερικών  σχέσεων, αναπληρωτής  κυβερνήτης.

Κατά τη συνάντηση διάρκειας 1 ώρας και 20 λεπτών, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην αδελφοποίηση, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τη γεωστρατηγική του θέση, τις ανταλλαγές ομάδων τουριστών ακόμη και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, βοηθούντος προς τούτο και η θέσπιση στη Ρωσία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας. Σημείο αναφοράς υπήρξαν οι χιλιάδες ρωσόφωνοι του δήμου μας. Ο κυβερνήτης από την πλευρά του, υποσχέθηκε ότι θα παράσχει κάθε βοήθεια για τη βελτίωση της σύνδεσης των δήμων δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τα όσα έγιναν μέχρι τώρα στα χρόνια δημαρχίας του κ. Λαμπάκη, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη. Ακολούθησε επίσκεψη στο δημαρχείο της Αγ. Πετρούπολης και συνέχιση της συζήτησης όλων των θεμάτων που αφορούν τους δύο Δήμους.

Στις 17.00 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο, υπεγράφη «οδηγός συνεργασίας πολιτιστικών δράσεων» για την επόμενη τριετία, που αποτελεί βέβαια την υλοποίηση των αντικειμένων της προ διετίας περίπου αδελφοποίησης. Αμέσως μετά οι δύο Δήμαρχοι παρέθεσαν συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. της Αγ. Πετρούπολης και αμέσως μετά επισκέφτηκαν τη δημόσια βιβλιοθήκη της Αγ. Πετρούπολης (Μαγιακόφσκι) όπου συμφωνήθηκε η ανταλλαγή επισκέψεων σε Ρωσία και Ελλάδα για την ανάπτυξη της συνεργασίας και τη βελτίωση της λειτουργίας της βιβλιοθήκης μας.

Οι ξενοδόχοι κ.κ. Χατζηκωνσταντίνου και Παλακίδης με τον κ. Γκαμπαερίδη και την κα Γαβρίλοβα

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου ο Δήμαρχος αναχώρησε για την άλλη αδελφοποιημένη πόλη του Σοσνόβυι Μπορ όπου τον υποδέχθηκαν ο νέος πολιτικός δήμαρχος και ο εκτελεστικός, μαζί με τον πρώην δήμαρχο (νυν βουλευτή), Ντιμίτρι Πουλιέφσκι. Συζητήθηκαν όλες οι δυνατότητες σύσφιξης των σχέσεων με τη μετακίνηση ιδιαίτερα παιδιών από τα σχολεία προς τις κατασκηνώσεις της Αλεξανδρούπολης  την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Στη συνέχεια ο δήμαρχος επισκέφτηκε το νέο πυρηνικό σταθμό, ο οποίος ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018, όπου τον υποδέχτηκε όλη η ηγεσία του σταθμού.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το αδελφοποιημένο σχολείο της ρωσικής πόλης, όπου ο καθηγητής και οι μαθητές του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με την παρουσίαση εορταστικού προγράμματος. Πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά, παρουσία των δημάρχων, σύσκεψη με όλους τους καθηγητές, όπου συζητήθηκαν όλες οι δυνατότητες μετακίνησης παιδιών με χαμηλό αντίτιμο από την ELLINAIR και διαπιστώθηκε η επιθυμία όλων να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση. Το απόγευμα ο Δήμαρχος με τους ομολόγους του επισκέφτηκαν το κλειστό γυμναστήριο της πόλης όπου απηύθυναν χαιρετισμό στους μαθητές που συμμετείχαν σε σχολικούς αγώνες δίνοντας ταυτόχρονα συνέντευξη τύπου.

Το βράδυ ο δήμαρχος αποχώρησε για την Αγ. Πετρούπολη όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του δημόσιου πανεπιστημίου (καθηγητές με ειδικότητα καρδιοχειρουργικής), οι οποίοι του ανακοίνωσαν την επιθυμία της Ιατρικής Σχολής να διαμεσολαβήσει προκειμένου να υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιατρικών Σχολών. Τέλος, το βράδυ παρατέθηκε  αποχαιρετιστήριο δείπνο στο οποίο  παρακάθισαν ο δήμαρχος Αγ. Πετρούπολης, ο υπουργός Εξωτερικών και ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Το περίπτερο της περιφέρειας ΑΜΘ
Αρκετό υλικό του δήμου Αλεξανδρούπολης διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης

 

 

 

 

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr