Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στην πυρκαγιά της Λευκίμης. Μετά από ολονύχτιες προσπάθειες τέθηκε οριοθετήθηκε πλήρως

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν καεί περίπου 200 στρέμματα πευκοδάσους

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική περιοχή μεταξύ Προβατώνα και Λευκίμης, στο δήμο Σουφλίου. Παρά το γεγονός ότι η περιοχή είναι πολύ δύσβατη και το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει για τη μεγάλη φωτιά της Αττικής, η Πυροσβεστική με τον Στρατό και τους άλλους εμπλεκόμενους κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο, προτού επεκταθεί, συνεπικουρούμενοι και από τον βροχερό καιρό.

Ισχυροί άνεμοι και αρκετοί κεραυνοί επικρατούσαν στην περιοχή από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με τους κατοίκους. Οι κεραυνοί είναι άλλωστε η πιθανότερη αιτία της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, κάτι που θα οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την πυροσβεστική.

Από τη φωτιά δεν κινδύνεψε κατοικημένη περιοχή, αφού το επίκεντρό της απείχε περίπου 1,5 χιλιόμετρο από τη Λευκίμη. Ωστόσο, υπήρχε αγωνία για το δάσος και για τον περιορισμό της φυσικής καταστροφής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής η φωτιά έκαψε περίπου 200 στρ πευκοδάσος.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, 17 υδροφόρα οχήματα με 46 πυροσβέστες και 46 άτομα πεζοπόρο, ενώ τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς, είχε ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Α.Μ.Θ., Αρχιπύραρχος Μάριος Αποστολίδης.Επίσης, λόγω του δύσβατου της περιοχής «επιστρατεύτηκαν» δύο προωθητές γαιών, ένας του στρατού κι ένας της αντιπεριφέρειας Έβρου ανοίγοντας δρόμο για την πυροσβεστική.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, η πυρκαγιά είχε οριοθετηθεί απόλυτα και ο κίνδυνος είχε αποσοβηθεί. Ωστόσο, στην περιοχή παρέμεναν όλοι οι πυροσβέστες προκειμένου να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του