Αποκλεισμένο ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της πόλης

Πάνω από 1 χρόνος έχει περάσει από την κατάρρευση μπαλκονιού, δίχως ακόμη να έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των περαστικών. Ο δήμος τοποθέτησε προειδοποιητικές κορδέλες, ενώ μία επιχείρηση αναγκάστηκε να μετακομίσει!

Της Κικής Ηπειρώτου

Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει πλέον από την ημέρα της κατάρρευσης μπαλκονιού από οικοδομή στον πεζόδρομο του ταχυδρομείου. Τότε, από θαύμα δεν είχαμε θρηνήσει θύματα. Σήμερα, 13 μήνες μετά, περιμετρικά του οικοδομικού τετραγώνου, έχουν τοποθετηθεί και κορδέλες, προκειμένου να προειδοποιούν τους περαστικούς για κίνδυνο νέας κατάρρευσης.

Μετά την πτώση του μπαλκονιού τον περασμένο Φεβρουάριο, έγιναν μελέτες τόσο από ιδιώτες μηχανικούς, όσο και από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και διαπιστώθηκε ότι το συμβάν οφείλονταν κυρίως σε κατασκευαστικά λάθη, ενώ συνέτρεχαν και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες, όπως η διάβρωση κτλ. Για την άρση της επικινδυνότητας της περιοχής, όπως αναφέρονταν στις σχετικές γνωματεύσεις των ειδικών, θα έπρεπε να είχαν φροντίσει με συγκεκριμένες, αρκετά κοστοβόρες εργασίες οι ιδιοκτήτες, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Μέχρι να γίνει αυτό, θα έπρεπε να είχαν παρθεί κάποια προσωρινά μέτρα ασφαλείας, όπως είναι οι σκαλωσιές, που έχουν τοποθετηθεί σε μία οικοδομή του τετραγώνου.

Ωστόσο, πέρασε πάνω από ένας χρόνος, καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει και η επικινδυνότητα παραμένει. Έτσι, ο δήμος Αλεξανδρούπολης αναγκάστηκε να τοποθετήσει κορδέλες περιμετρικά του οικοδομικού τετραγώνου, προειδοποιώντας τους πολίτες που καθημερινά περνούν είτε από την οδό Ψαρών είτε από τον πεζόδρομο.

Ένα ακόμη σοβαρό θέμα είναι βεβαίως ότι στο εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο λειτουργούν πολλές επιχειρήσεις, κυρίως εστίασης, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αφού δεν μπορούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα αφού δεν γίνεται να εγγυηθούν για τη σωματική ασφάλεια των θαμώνων που θα ήθελαν να απολαύσουν τον καφέ τους έξω. Μάλιστα, συγκεκριμένη επιχείρηση, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, αναγκάστηκε να μετακομίσει σε άλλο σημείο του κέντρου, αφού οι «πελάτες» της ήταν μικρά παιδιά.

Προβληματική και επικίνδυνη η κατάσταση και στον δρόμο της Ψαρρών
Σκαλωσιές και κορδέλες στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Νικηφ. Φωκά

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο