Απιστία (Ευθυμογράφημα)

“Η απιστία του άντρα είναι σαν φτυσιά από το παράθυρο,
η απιστία της γυναίκας είναι σα φτυσιά στο παράθυρο…”

Παροιμία

 Η απιστία φουντώνει κατά το καλοκαίρι όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως… Ναι μαζί με αυτήν φουντώνουν και τα διαζύγια. Με άλλα λόγια το καλοκαίρι γινόμαστε πιο “φλογεροί” και παραμερίζονται οι αναστολές και οι ηθικοί, κοινωνικοί κανόνες του καθωσπρεπισμού. Άποψη μου πως “όταν είσαι καλά δεν κοιτάς αλλού” κι αυτό αφορά και τα δύο φύλα.

Το “κέρατο” δεν είναι φαινόμενο της σύγχρονης, πολιτισμένης εποχής μας. Η Ιωσηφίνα κεράτωνε ασύστολη τον Μέγα Ναπολέοντα την εποχή που εκείνος έκανε τις εκστρατείες του. Η βασίλισσα Κλεοπάτρα είχε κάνει επίσης τάρανδο τον Αντώνιο. Ο Οδυσσέας καλοπερνούσε ως ναυαγός στο νησί της Κίρκης και των Φαιάκων. Όσο για την Πηνελόπη “παίζεται” κατά πόσο ήταν πιστή με τόσους μνηστήρες τριγύρω της να τη διεκδικούν. Δε νομίζω 20 χρόνια να ύφαινε το σεντόνι… Όλο και θα έκανε κάποια “στραβοβελονιά’.

Η Αγία Γραφή έλεγε πως η κοινοκτημοσύνη είναι μεγάλη αρετή. “Όλοι είχαν τα πάντα κοινά”… Μεσολάβησαν και αιώνες σκοταδισμού. Προσφάτως τα κομμουνιστικά καθεστώτα συμφώνησαν με τα της Αγίας Γραφής. Όμως το όραμα της κοινοκτημοσύνης σκοντάφτει στην απαίτηση των αντρών να μη μοιράζονται με άλλους τη δική τους γυναίκα. Αυτοί ας παίρνουν “μεζέ» από τις γυναίκες των αλλωνών. Όμως στη μοιχεία ως γνωστό συμμετέχουν δύο.

Ο θεσμός απιστία καθιερώθηκε και έχει πια διαδοθεί ευρέως αλλά όλοι τον τιμούν με μυστικότητα.

Φίλε “κερατά”, το πιο μεγάλο κακό δεν είναι να σε κερατώνει η γυναίκα σου ή ο άντρας σου. Μεγαλύτερο είναι να μην έχεις καν σύντροφο έστω και κάποιον που θα σε κερατώνει. Απλή λογική, αλλά που να βρεθεί σε αυτόν τον τρελό κόσμο που ζούμε. Καλύτερα να έχεις ένα διαμέρισμα και να το μοιράζεσαι με συγκάτοικο.

Συχνά ένας από τους συνήθεις φόβους των ζευγαριών είναι μήπως ο σύντροφος τους τους απατά. Αλλά όποιος φοβάται το νερό συνήθως πηγαίνει από πνιγμό. Υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν το στεφάνι τους τόσο δεδομένο ώστε δεν τους περνάει καν από το νου ότι μπορεί να βρεθούν σε αυτή τη θέση. Εδώ τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα Κανείς δεν ανέχεται να τον θεωρούν δεδομένο. Βέβαια η παράδοση θέλει και δικαιολογεί τον άντρα πηδηχταρά. Έτσι τους το παραδώσανε οι παλιοί, έτσι το συνεχίζουν και αυτοί. Δεν είναι πρέπον να διαταράσσεις τις αιώνιες ισορροπίες.

Το γυναικάκι σου, η κορόνα στο κεφάλι σου είναι η πλύστρα, η μαγείρισσα, η οικονόμος του σπιτιού, η μάνα των παιδιών σου, αυτή που φορτώνεται σα γαϊδούρι τις τσάντες του σούπερ μάρκετ, που σου κάθεται όποτε και αν τι επιθυμείς αλλά όλο το ίδιο φαγητό καταντά άνοστο. Περιμένουν και άλλα “μενού”  στη γωνία… Σήμερα βρίσκεις εύκολα “ταχυφαγεία”. Άλλωστε ο άντρας είναι πολυγαμικό ον. Απόδειξη ότι ο γυναικείος πληθυσμός του πλανήτη είναι μεγαλύτερος από τον αντρικό.

Η φύση ξέρει, δεν αστειεύεται. Δεν είναι πως ο μοιχός δεν αγαπά τη γυναίκα του. Απλά με τα χρόνια τη νιώθει σαν αδερφή του, τη βλέπει σαν κάτι ιερό… Είναι η μάνα των παιδιών του. Ιερή υπόθεση. Κάποιος γνωστός μου έλεγε τη φοβερή ατάκα “Δε φτάνει που με πλένει, με φροντίζει, μου μαγειρεύει, να την “μπιπ” κι από πάνω;”. Άλλωστε δεν μπορεί να κάνει μαζί της ότι κάνει με αυτές τις μπιπ… Αυτές τις έχει μόνο για επιβεβαίωση του ανδρισμού του. Να ανησυχήσεις μόνο αν τον δεις να ερωτευεται.

Ο ξύπνιος ο άντρας ο σωστός δεν την πατάει. Είναι γενναιόδωρος και με τις δύο, και με τη σύζυγο  και με την ερωμένη. Τη γυναίκα του τη θέλει κτήμα του, το σώμα της δικό του, για την καρδιά της που θα τη δώσει δεν τον απασχολεί και ιδιαίτερα. Η διαφορά Η διαφορά με τη γυναίκα είναι ως αυτή θέλει την καρδιά του άντρα κτήμα της, αλλά τις περισσότερες φορές τον συγχωρει όταν προσφέρει σε άλλη το σώμα του.

Αγάπες μου μη σκοτιζόσαστε .”Όλα το γουρούνια την ίδια μούρη έχουνε”. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ο αετός που παραμένει μονογαμικός ακόμα και αν χαθεί το ταίρι του.

“Η μόνη γυναίκα που μπορεί με σιγουριά να πει που είναι ο σύζυγος της είναι η χήρα… “

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο