Απαλλαγμένη η Σαμοθράκη από χρέη προς το δημόσιο ως τέλη Μαρτίου του 2018

Μέχρι τις 26 Μαρτίου 2018 θα είναι απαλλαγμένοι από τις οφειλές τους προς το δημόσιο οι επαγγελματίες και κάτοικοι που επλήγησαν από τη θεομηνία που χτύπησε τη Σαμοθράκη στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Το υπουργείο Οικονομικών έκανε δεκτό του αίτημα του Επιμελητηρίου Έβρου για παράταση των προθεσμιών καταβολής και την αναστολή της πληρωμής των βεβαιωμένων οφειλών στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Νομού Έβρου, των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάστασή τους στην Σαμοθράκη.

Με ανακοίνωσή της, το Επιμελητήριο Έβρου ενημερώνει τα μέλη του ότι εκδόθηκε η σχετική απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών κας Αικατερίνης Παπανάτσιου. Όπως επισημαίνεται η απόφαση θα ισχύσει μέχρι 26 Μαρτίου 2018, για χρονικό διάστημα έξι μηνών, ωστόσο δίνεται η δυνατότητα παράτασης, εφόσον αυτή κριθεί απαραίτητη.
Στην απόφαση επισημαίνεται ότι πέρα από τη νομοθεσία, λήφθηκε υπόψη το υπ’ αριθμ. 2392/27-09-2017 έγγραφο αίτημα του Επιμελητηρίου Έβρου προς τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γεώργιο Πιτσιλή, το οποίο κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και στην Υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, με θέμα «Αναστολή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο στις επιχειρήσεις της Σαμοθράκης του Νομού Έβρου».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «τα εν λόγω έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να απορρυθμιστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή στην ανωτέρω περιοχή», ενώ χαρακτηριστικά αναφέρονται τα εξής:

«Παρατείνονται μέχρι και την 26.03.2018 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Σαμοθράκης της Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που λήγουν ή έληξαν από την 26.09.2017 έως και την 26.03.2018. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Αναστέλλεται μέχρι και την 26.03.2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων μέχρι την 26.09.2017 οφειλών, των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr