efhmerida1

Αντιπαράθεση για τους ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Για το θέμα των ειδικών συνεργατών του απάντησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης. Πρόκειται για ένα ζήτημα που κατά καιρούς τίθεται στο στόχαστρο της κριτικής της αντιπολίτευσης.

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση, η παράταξη «ΑΝΑΣΑ», με ανακοίνωσή της, κατήγγειλε το δήμαρχο για «ακόμη μια «φωτογραφική» πρόσληψη με απόφοιτο Λυκείου, για υψηλόμισθη θέση ειδικού συνεργάτη». Όπως τόνιζε ο επικεφαλής της παράταξης Παύλος Μιχαηλίδης, «αντιλαμβανόμενος ο κ.Λαμπάκης πως σύντομα «κλείνει ο κύκλος» του στην θέση του δημάρχου, αλλά και την μη αναστρέψιμη καθοδική του πορεία, δεν προσπαθεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα, αγνοώντας ακόμη και την αγωνία των ίδιων του των συνεργατών που αγωνίζονται να σώσουν τουλάχιστον την δική τους υστεροφημία. Παρόλα αυτά οφείλει να σέβεται την αγωνία χιλιάδων γονιών, που βλέπουν τα παιδιά τους με πτυχία και με διδακτορικά να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό και από την άλλη κάποιοι ανεπάγγελτοι να συνεχίζουν να βολεύονται σε θέσεις συμβούλων με μηδενικά προσόντα, πιστοί όμως σε αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα που συνεχίζει επιδεικτικά να προκαλεί ποικιλοτρόπως».

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρονταν και σε όσα προβλέπει η νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, για την πρόσληψη ειδικών συνεργατών ή ειδικών συμβούλων Δημάρχων απαιτείται πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Κατ’ εξαίρεση ο ειδικός συνεργάτης μπορεί να είναι απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αν πρόκειται για πρώην δήμαρχο ή άτομο με ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση.

Ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», στην ειδική συνεδρίαση αναφορικά με τον ισολογισμό του δήμου, σχολίασε το θέμα των υψηλών αμοιβών των ειδικών συνεργατών του δήμου, αφού όπως είπε, «για 5 υπαλλήλους με ελάχιστη προσφορά ο δήμος δαπάνησε 183.000 ευρώ σε ένα χρόνο».

Ο κ. Λαμπάκης κατηγόρησε τον κ. Μιχαηλίδη για μικροπρέπεια, σημειώνοντας πως ο ισολογισμός του δήμου είναι «κρύσταλλο», κάτι που, όπως είπε, είναι απόρροια της σωστής οικονομικής διαχείρισης της δημοτικής αρχής. Σημείωσε πως ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος θέλει να δημιουργεί ντόρο και να καταργήσει τη λειτουργία του δήμου. Ο δήμαρχος υπογράμμισε πως οι θέσεις ειδικών συνεργατών που προβλέπονται από τη νομοθεσία και που έχουν στη διάθεσή τους όλοι οι δήμαρχοι, εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες του δήμου και βοηθούν τον εκάστοτε δήμαρχο στο έργο του, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του δήμου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr