efhmerida1

Αντίο, καπετάν Σταύρο…

Ένας ιδιαίτερα αγαπητός και δραστήριος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους, αλλά και όλη την Αλεξανδρούπολη. Ο «καπετάν-Σταύρος» Μπαμπάλας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών, χτυπημένος από την επάρατο νόσο.

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε παρουσιάσει στο κοινό το αντίγραφο της θρυλικής «Καλομοίρας», του θρυλικού πλοίου της οικογένειας του καπτάν Χατζή Αντώνη και της Δόμνας Βισβίζη, σχεδόν 200 χρόνια μετά τη ναυπήγησή του. Ήταν ένα εγχείρημα δύσκολο, που όμως κατάφερε να φέρει εις πέρας, αφήνοντας μία σπουδαία παρακαταθήκη στην πόλη του. Όπως είχε πει ο ίδιος στη «ΓΝΩΜΗ», πέρσι τον Απρίλιο, «χρειάστηκα μόνο ξύλο, καρφιά, ύφασμα, πολλή αγάπη και μεράκι».

Επί 36 χρόνια πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού, με καταγωγή από την Αίνο, ο Σταύρος Μπαμπάλας είχε κι άλλη μία μεγάλη αγάπη, τον προσκοπισμό, το στίγμα του οποίου στο προσκοπικό κίνημα θα μείνει χαραγμένο. Το μήνυμα των προσκόπων ΑΜΘ για τον άδικο θάνατό του, συγκινεί:

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Έβρου, Σταύρος Μπαμπάλας μετά από άνιση μάχη με την επάρατο.

Για όλους εμάς που είχαμε την τύχη και την ευλογία να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του, ήταν κάτι παραπάνω από ένας Αρχηγός. Ήταν ένας φίλος, ένας αδελφός και το κενό που αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο. Ακόμη και αυτή η ώρα που ο Ύψιστος διάλεξε να τον πάρει κοντά του ήταν η ώρα που όλοι οι φίλοι του Παλαιοί Πρόσκοποι γιόρταζαν την Ημέρα Σκέψης και περίμεναν την παρουσία του.

Καλό ταξίδι Αρχηγέ, φίλε και αδελφέ Σταύρο και ας είναι ελαφρύ το χώμα της Θρακικής γης που τόσο πολύ αγάπησες, υπηρέτησες και σε λίγο θα σε σκεπάσει, ελαφρύ.
Η ανάμνηση σου θα ζει πάντα στις καρδιές μας.

«…Και ο Θεός που αδιάκοπα μας βλέπει από ψηλά
θα μας ενώσει κάποτε όλους μαζί ξανά».

Στην μνήμη του εκλιπόντος σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας του, όσοι το επιθυμούν αντί στεφάνου μπορούν να δώσουν χρήματα στον ναό που θα γίνει η κηδεία ή σε τραπεζικό λογαριασμό, που λόγω capital control είναι ιδιωτικός. Τα χρήματα θα δοθούν στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης και στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης.

IBAN: GR91 0172 2280 0052 2802 8470 681
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5228028470681
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
BIC/SWIFT PIRBGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ»

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, παρουσία πλήθους κόσμου, στην Αγία Κυριακή και κατόπιν κηδεύτηκε στο κοιμητήριο της Μάκρης. Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Θόδωρος Ορδουμποζάνης και ο γιος του θανόντος Παύλος Γεωργιάδης.

Εκφράζουμε τα θερμά συλληπτήρια στη σύζυγό του Νανά Ζωίδου, την κόρη του Αγγελική, το γιο του Παύλο και τους οικείους του.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr