Ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για τη “Συμφωνία των Πρεσπών”

Σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης με κυρίαρχο θέμα τη «Λήψη απόφασης σχετικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων μετά την συμφωνία των Πρεσπών και πριν την κύρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο». Σημειώνεται πως την περασμένη Κυριακή 8/7 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη από πολίτες που διαφωνούν με τη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση έχουν κληθεί για να συμμετάσχουν σε αυτήν και να καταθέσουν τις θέσεις τους στο πλαίσιο της λήψης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κ.κ. Άνθιμος, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου κα Γκαρά, κ. Καΐσας, κ. Ρίζος, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Έβρου, κ. Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, κ. Πέτροβιτς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Τοψίδης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, κ. Λουρίκας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, κ. Χατζημιχαήλ.

Αναλυτικά, τα θέματα της αποψινής συνεδρίασης:

-Αιτήσεις-Ενημερώσειs.

-Λήψη Απόφασης σχετικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και πριν την κύρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (Εισηγ. κ. Δήμαρχος )

-Έγκριση διαγραφής απαιτήσεων τρίτων κατά του Δήμου Αλεξανδρούπολης λόγω παραγραφής  κατόπιν παρέλευσης 5ετίας από το τέλος του οικονομικού έτους μέσα στο οποίο γεννήθηκαν

-Έγκριση διαγραφής απαίτησης τρίτου κατά του Δήμου Αλεξανδρούπολης λόγω μη νομιμοποίησης  είσπραξης  (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)

-Διαγραφή οφειλής τέλους Λαϊκής αγοράς έτους 2017 από χρηματικό κατάλογο λόγω λανθασμένης εγγραφής (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)

-Έγκριση της Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου» (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γεώργιος)

-Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΑΛΕΞANΔΡΟΥΠΟΛΗ 250.000,00 € – ΦΕΡΕΣ 250.000,00 € – ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗ 100.000,00 €» (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γεώργιος)

-Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΦΕΡΩΝ» (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γεώργιος)

-Τροποποίηση του ΡΣ Αλεξανδρούπολης στο ΟΤ 277 σύμφωνα με την εγκ. 6/2006 του ΥΠΕΧΩΔΕ και την παρ. 1 του άρθρου 31 του Ν. 4067/2012 (Εισηγ. κ. Μαστορόπουλος Δ.)

-Δωρεάν  παραχώρηση  κτιρίου στο  Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ”ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ”, για τη λειτουργία του Ζ’ Παιδικού Σταθμού.(Εισηγ. κ. Γερακόπουλος Χ.)

-Έγκριση της αριθμ.70/2018 Απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ”ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ”, σχετικά με την ”4η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018” (Εισηγ. κ. Γερακόπουλος Χ.)

-Έγκριση μετακίνησης και δαπανών  του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Κων/νου Γκοτσίδη, στη Θεσσαλονίκη στις   09  Ιουλίου 2018.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο