Ανδρουλάκης: «Το ΚΙΝΑΛ η πραγματική κεντροαριστερά, κέρδος η ενισχυμένη παρουσία του στην Ευρωβουλή»

Κάλεσμα στήριξης του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 26ης Μαΐου για την Ευρωβουλή απηύθυνε από την Αλεξανδρούπολη το απόγευμα του Σαββάτου ο  κ. Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και εκ νέου υποψήφιος . Όπως τόνισε ένα δυναμικό ποσοστό του ΚΙΝΑΛ, θα δώσει άλλη δυναμική στις δυνάμεις της κεντροαριστεράς πανευρωπαϊκά όπου μαζί με «πράσινους», φιλελεύθερους, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επόμενη θητεία του Ευρωκοινοβουλίου με θετικά αποτελέσματα για έλληνες και ευρωπαίους πολίτες.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία και ολομέτωπη επίθεση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση. «Λέει ο Τσίπρας ότι εμείς είμαστε οι προοδευτικοί, συγκρουόμαστε με την ακροδεξιά, τον αντιευρωπαϊσμό και το νεοφιλελευθερισμό και κάνει ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο βάζει την Κουντουρά η οποία είναι μια ακροδεξιά από το κόμμα του Καμμένου και βάζει επίσης τον Πέτρο Κόκκαλη. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι ένα κόμμα συγκεκριμένου ιδεολογικού προσανατολισμού. Μια συσπείρωση εξουσίας είναι και επειδή πιστεύω ότι μας χωρίζουν βασικές αξιακές διαφορές, ο ελληνικός λαός θα τιμήσει την πραγματική κεντροαριστερά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι στη ΝΔ», σημείωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, χαρακτήρισε σαν «διαβατήριο εξουσίας τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αποτελεί αγκάθι η παράδοση της μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας με την υπογραφή της Συμφωνίας» δήλωσε, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι καταρρέει η αφήγηση της Κυβέρνησης, καθώς η χώρα μας αποκλείεται από τον σχεδιασμό των ενταξιακών διαδικασιών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, όπως έγινε πρόσφατα στη Σύνοδο του Βερολίνου. Εκεί, η κα. Μέρκελ και ο κ. Μακρόν κάλεσαν τη Σλοβενία και την Κροατία που είναι ήδη μέλη, δεν εκλήθη όμως η Ελλάδα, ενώ ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι η Συμφωνία θα αναβαθμίσει το ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ, Ανδρουλάκης χαρακτήρισε κρίσιμες τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και ζήτησε συσπείρωση ώστε το Κίνημα Αλλαγής να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό «καθώς αυτό θα σημάνει τη δυναμική επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης στο πολιτικό προσκήνιο». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στήριξη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σημαίνει στήριξη στο πρόσωπο του κ. Βέμπερ, ο οποίος είναι οπαδός της θεσμικής στασιμότητας που οδηγεί την Ευρώπη σε μια βραχυπρόθεσμη παρακμή.

Σε ότι αφορά το δικό του έργο, παρουσίασε τη δουλειά του στο ευρωκοινοβουλιο τα τελευταία πέντε χρόνια και τις πρωτοβουλίες που πήρε σε θέματα ενεργειακά περιβάλλοντος και εξωτερικής πολιτικής. Από τις σημαντικές του στιγμές, ήταν η θέσπιση του ενιαίου ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, σε νομοσχέδιο στο οποίο ήταν ο εισηγητής.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του