Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ο Πέτροβιτς

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος όρισε με απόφασή του, στο εξής ως Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, όταν ο ίδιος απουσιάζει ή κωλύεται ή για οποιονδήποτε λόγο η θέση είναι κενή, τον άμεσα εκλεγμένο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Δημήτριο Πέτροβιτσ του Θεοδώρου.

Γ.Π.

4ος βαθμός Αυτοδιοίκησης

Τι να την κάνεις την αποκέντρωση , την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση; τι τον θέλεις τον Καποδίστρια κσι τον Καλλικράτη ; Γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Πάτρα, στο Ηράκλειο , στη Κομοτηνή. Τσιπρικός συγκεντρωτισμός ή αριστερός παλαιοκομματισμός ; Εκτός και αν πρόκειται για τον 4ο βαθμό της Αυτοδιοίκησης…

Γ.Λ.

Ανεργία και Αττικής βούλιαξαν  τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ

Στις εκλογές του ΤΕΕ δεν τα πήγε άσχημα η Δημοκρατική Συμπαράταξη που ήρθε δεύτερη μετά τη ΝΔ, με 13,4%, παρ’ όλο που ο χώρος διασπάσθηκε σε άλλες παρατάξεις με σημαντικότερες την “Αφετηρία” που πρόσκειται στο ΚΙΔΗΣΟ και πήρε 2,7% και τη ΔΗ.ΠΑ.Μ της Τόνιας Μωροπούλου που πήρε 4%. Όλοι μαζί πάνω από 20%. Θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε  ότι και  το 6,5% της πρωτοεμφανιζόμενης παράταξης «Ανασυγκρότηση Μηχανικών»  προέρχεται από τον ίδιο χώρο και βρίσκονται σε σκληρή κόντρα με τον πρώην «σύντροφό» τους  κ. Σπίρτζη.   Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε με 7,3%.  Έπαιξε βέβαια ρόλο και η ανεργία του κλάδου και η άλωση της τράπεζας Αττικής και του ταμείου των μηχανικών απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον Καλογρίτσα…

Γ.Λ.

Που είσαι Τάσσο

ΟΙ απογοητευτικές εξελίξεις στις συνομιλίες για το Κυπριακό δικαίωσαν και πάλι όσους υποστηρίζουν ότι ο χρόνος μετράει σε βάρος της λύσης και υπέρ της διχοτόμησης. Απόδειξη ότι τα ζητήματα για τα οποία ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις είχαν διευθετηθεί με το σχέδιο Ανάν του 2004. Η Μόρφου πήγαινε στην Ελληνοκυπριακή ζώνη μαζί με την Αμμόχωστο και τα χωριά της Λεύκας. Η Καρπασία θα ήταν αυτοδιοικούμενη. Ο Τουρκικός στρατός θα αποχωρούσε σταδιακά μέσα σε πέντε χρόνια, αρχής γενομένης από την επόμενη μέρα της συμφωνίας. Το ίδιο θα συνέβαινε και με μεγαλύτερο μέρος των εποίκων. Χθες απορρίφθηκαν από τον Ακιντζί πολύ λιγότερο ευνοϊκές προτάσεις. Που είσαι Τάσσο Παπαδόπουλε (και άλλοι) να δεις που οδήγησε ο «απορριπτικός υπερπατριωτισμός σου»

Γ.Λ.

Απαιτηση η εθνική γραμμή ια το χρέος

Να συνταχθούν τα κόμματα σε μία κοινή γραμμή για τη ρύθμιση του χρέους ζητεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών (83%), σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της εταιρείας ALCO για την Εφημερίδα των Συντακτών. Ειδικότερα, υπέρ της εθνικής γραμμής τάσσεται το 83% των ερωτηθέντων, το 10% κατά, ενώ το 7% απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».
Επίσης, το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το χρέος πρέπει να απομειωθεί, ενώ μόνο το 6% εκτιμά ότι είναι βιώσιμο. Αναφορικά με τις συλλογικές συμβάσεις και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη», το 59% δηλώνει πως συμφωνεί με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ διαφωνία εκφράζει το 15%.
Για τον «κόφτη», το 45% πιστεύει πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί με βάση τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία το πρώτο δεκάμηνο του έτους. Αντίθετη γνώμη εκφράζει το 34%. Τέλος, ως θετική για τα ελληνικά συμφέροντα αποτιμά την επίσκεψη Ομπάμα το 63% των ερωτηθέντων. Ποσοστό 90% συμφωνεί με τη δήλωση του αμερικανού προέδρου ότι «η λιτότητα δεν φέρνει ευημερία».

Γ.Π.

Αποσύρθηκε ο νόμος τέρας

Μετά τη γενική κατακραυγή και τον σάλο που προκάλεσε νομοσχέδιο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο επέτρεπε στους άνδρες που έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια να αποφεύγουν την τιμωρία μέσω… γάμου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ανακοίνωσε ότι το αποσύρει για διαβουλεύσεις.

Το νομοσχέδιο, το οποίο επρόκειτο να παρουσιαστεί σήμερα στο κοινοβούλιο για να ψηφιστεί σε δεύτερη ανάγνωση, αποσύρθηκε λίγες ώρες αφότου ο Ταγίπ Ερντογάν, θίγοντας για πρώτη φορά το θέμα χθες βράδυ, κάλεσε την κυβέρνηση «να το διευθετήσει σε πνεύμα ευρείας συναίνεσης και λαμβάνοντας υπόψη τις επικρίσεις και τις συστάσεις που προέρχονται από διάφορες συνιστώσες της κοινωνίας».

Στην παρούσα κατάστασή του, το κείμενο προβλέπει την αναίρεση της καταδίκης ατόμων για σεξουαλική επίθεση εάν πρόκειται για βιασμό κατά ανηλίκων που διαπράχθηκε πριν από τις 16 Νοεμβρίου 2016 και εάν ο δράστης παντρευτεί το θύμα του. Το μέτρο θα εφαρμοζόταν άπαξ και αναδρομικά.

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr