Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (5/8) τα ονόματα αναπληρωτών διοικητών σε νοσοκομεία όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων και σε αυτά του Διδυμοτείχου και της Αλεξανδρούπολης. Για το Διδυμότειχο αναλαμβάνει καθήκοντα ο κος Στέφανος Καρακόλιας, ενώ αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης θα είναι ο κ. Σταύρος Τζωίδης Η επιλογή των προσώπων έγινε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.
Αναλυτικότερα:
ΓΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Στέφανος Καρακόλιας: Έχει πτυχίο Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση και Οικονομική Διαχείριση Μονάδων Υγείας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και δεύτερου μεταπτυχιακού στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική επίσης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει διατελέσει Οικονομικός & Διοικητικός Διευθυντής σε ιδιωτική εταιρεία παροχής οικονομικών υπηρεσιών και επιστημονικός συνεργάτης σε Ερευνητικά Έργα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ν.Μ.Πα.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Σταύρος Τζωίδης: Έχει πτυχίο από τη Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ έχει αποφοιτήσει επίσης από τη Σχολή Εφαρμογής Οικονομικών Επιστήμων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και τη Σχολή Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ελληνικού Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έχει διατελέσει Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη, Οικονομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κύπρου και Προϊστάμενος του Τμήματος Προμηθειών του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ, στη Θεσσαλονίκη.
ΠΓΝΕ: Αναλαμβάνει τη νοσηλευτική κάλυψη των εργαζομένων του αγωγού TAP
Τη νοσηλευτική κάλυψη των εργαζομένων του αγωγού TAP αναλαμβάνει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (ΠΓΝΕ) στην Αλεξανδρούπολη.
Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου αναφέρει ότι, ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται στα 700 άτομα και ως νοσοκομεία αναφοράς ορίστηκαν το ΠΓΝΕ, τα γενικά νοσοκομεία Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και επικουρικά το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Για νοσοκομειακή αντιμετώπιση αναλαμβάνει το ΠΓΝΕ-Νοσηλευτική Μονάδα Αλεξανδρούπολης ή σε ελάσσονα περιστατικά τα πλησιέστερα νοσοκομεία στον τόπο του συμβάντος. Σε περίπτωση μαζικού συμβάντος ενημερώνεται το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ενώ το ΠΓΝΕ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο».
Μιλώντας επί του θέματος ο διοικητής του ΠΓΝΕ, Δημήτρης Αδαμίδης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο διευκρίνισε ότι: «Δεν έχει υπογραφεί κάποιου είδους σύμβαση με την εταιρεία κατασκευής του αγωγού όσον αφορά τη νοσηλευτική κάλυψη των εργαζομένων της, καθώς δεν προβλέπεται. Όμως, ενόψει της έναρξης των εργασιών κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), ο οποίος «εισέρχεται από 1/8/16 στη χώρα μας από τους Κήπους του νομού Έβρου, εν συνεχεία περνάει έξω από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη για να καταλήξει στο Χαλκερό Καβάλας σε 12 μήνες, αντιπροσωπεία της εταιρίας επισκέφθηκε προ μηνός το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να διερευνήσει την ύπαρξη των απαραίτητων υποδομών και ιατρικών ειδικοτήτων για την περίθαλψη των εργαζομένων.
Η διερεύνηση αφορούσε την περίπτωση έκτακτης ανάγκης κατά την οποία θα απαιτηθεί συγκεκριμένη ειδικότητα ιατρού, ή αντιμετώπιση μαζικού ατυχήματος, καθώς η εταιρεία έχει δικό της Γάλλο ιατρό, πρόχειρο ιατρείο επί τόπου και επί 24ωρου βάσεως, καθώς και δικό της ασθενοφόρο για τα απλά περιστατικά. Εξηγήσαμε τι ειδικότητες έχουμε, ότι σε περίπτωση μαζικού ατυχήματος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πολύ 10 χειρουργεία, ότι επικουρικά μπορεί να βοηθήσει και το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, παρόλο που δεν είναι στην πορεία κατασκευής του αγωγού. Επίσης, εξηγήσαμε πως σε περίπτωση που σημειωθεί συμβάν που ξεπερνάει τις δυνατότητες του νοσοκομείου θα αντιμετωπιστεί σε συνεννόηση με το ΕΚΕΠΥ. Εννοείται ότι για νοσηλευτική φροντίδα απλών περιστατικών θα απευθύνονται στο πλησιέστερο νοσοκομείο (Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας)», συμπλήρωσε ο κ. Αδαμίδης.