Ανακοινώνει την αναβολή του πρωταθλήματος ο Κοντονής!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται να το ανακοινώσει την Πέμπτη.

Αιτία ο πόλεμος που επικρατεί ανάμεσα στην ΕΠΟ και στον υφυπουργό με αφορμή τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας αλλά και η αδιαλλαξία της στο θέμα παρέμβασής της στα πειθαρχικά όργανα.

Η κόντρα Πολιτείας-ΕΠΟ καλά κρατεί και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, φαίνεται πως ο Σταύρος Κοντονής έχει πάρει την απόφαση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα που είναι προγραμματισμένο για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο (20-21 Αυγούστου).

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα ανακοινώσει την Πέμπτη-επικαλούμενος λόγους ασφαλείας-την απόφαση της αναβολής της πρεμιέρας μετά την παρέμβαση της ΕΠΟ στα πειθαρχικά όργανα αλλά και στον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας.

Μάλιστα, η αναβολή δεν θα αφορά μόνο την πρώτη αγωνιστική αλλά και την 2η κάτι που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες στις αρχές Σεπτέμβρη.

Έτσι, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα κάνει σέντρα αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένεται τσουνάμι αντιδράσεων και… εξελίξεων. Ο πόλεμος που επικρατεί ανάμεσα στην ΕΠΟ και στον υφυπουργό με αφορμή τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας αλλά και η αδιαλλαξία της στο θέμα παρέμβασής της στα πειθαρχικά όργανα, οδηγούν τον κ.Κοντονή στο να αποφασίσει την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη και θα επικαλείται λόγους ασφαλείας (βάσει του νέου νόμου).

Επιστολή – απειλή της ΕΠΟ σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που δεν… ασχολούνται

Οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ασχοληθούν με την επιστολή που έστειλε η ΕΠΟ και με την οποία απειλεί με βαρύτατες κυρώσεις εάν δεν κατέβουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

«Δεν ασχολούμαστε με υπόδικους» ήταν η αντίδραση των «πράσινων», ενώ στο ίδιο μύκος κύμματος η θέση της ΑΕΚ: «Δεν θα ασχοληθούμε (με την επιστολή) ούτε πρόκειται να μπούμε σε διάλογο».

Πάντως, η ουσία είναι πως η ύπαρξη της επιστολής -την οποία δεν δημοσιοποίησε η ΕΠΟ- επιβεβαιώνεται από τις ΠΑΕ και αποτελεί ακόμα ένα κεφάλαιο στην μεγάλη κόντρα που μαίνεται εδώ και μήνες.

Παραπέμπεται σε δίκη ο Ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ Γκιρτζίκης

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προξενεί η είδηση της παραπομπής σε δίκη του προέδρου της, Γιώργου Γκιρτζίκη και όλων των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Κάρτας Υγείας. Τούτο αποφάσισε με βούλευμά του ο Δικαστής και Πρόεδρος του θερινού τμήματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, Αλέξανδρος Σάββας υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως Ευγενείας Κυβέλου. Η εν λόγω εξέλιξη σημαίνει πως ουσιαστικά πλησιάζει το «τέλος» του Γιώργου Γκιρτζίκη από το ποδόσφαιρο, καθώς κηρύσσεται έκπτωτος μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και δεν θα έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου. Πέραν του Γιώργου Γκιρτζίκη σε δίκη παραπέμπονται οι Βαγγέλης Τοπολιάτης (αναπληρωτής πρόεδρος), Βαγγέλης Μαζαράκης (β’ αντιπρόεδρος), Γιώργος Καραμελίδης (μέλος και πρόεδρος της ΚΕΔ), Γιάννης Οικονομίδης (μέλος), Νίκος Προύντζος (μέλος) και Σπύρος Καλογιάννης (μέλος και πρώην πρόεδρος της Football League).

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο