Αναγκαία τα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων του Έβρου

Την κατανόηση του υπουργείου για τα προβλήματα της περιοχής, για τα οποία, «θα γίνει προσπάθεια», εισέπραξαν και πάλι οι επαγγελματίες

«Η εκδοθείσα ΚΥΑ για την διακοπή της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους μεταποιητικών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ κατά την γνώμη μας θα επιτείνει την υστέρηση της περιοχής μας, ενώ παράλληλα θα υποχρεώσει την πολιτεία να καταβάλλει πολλαπλάσιο κόστος την επόμενη εικοσαετία», αναφέρουν οι πρόεδροι των Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών της Π-ΑΜ-Θ, σε υπόμνημα τους το οποίο παρέδωσαν στον υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και στην αν. υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν την Τρίτη στην Αθήνα.

Η λήψη μέτρων για την ισόρροπη Περιφερειακή Ανάπτυξη και την αποφυγή της αποβιομηχάνισης της περιοχής καθίσταται επιτακτική, σημειώνουν χαρακτηριστικά οι πρόεδροι των Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών της Π-ΑΜ-Θ οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούν :

Την άμεση εξόφληση ή και τον συμψηφισμό των οφειλόμενων από το 2010 με φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. (Σημειωτέον ότι το 2010 έχει καταβληθεί στο 25% των επιχειρήσεων περίπου ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν εκχωρήσεις τις απαιτήσεις τους στις τράπεζες και έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικά έξοδα.)

Τη μείωση του ενεργειακού κόστους με άμεσες ή και έμμεσες ενέργειες (π.χ. Άδεια στις μεταποιητικές επιχειρήσεις για παραγωγή από εναλλακτικές πηγές Ενέργειας
Μειωμένο τιμολόγιο στις πρόσθετες επιβαρύνσεις) καθώς και την σύσταση Διεύθυνσης Περιφερειακής ανάπτυξης στο Υπουργείο, η οποία θα αναλάβει τον υπηρεσιακό χειρισμό των θεμάτων αυτών.

«Στην συνάντηση με τον κ. Σταθάκη και την κ. Αντωνοπούλου διαπιστώθηκε αφ ενός πόσο στενά είναι τα οικονομικά δεδομένα της πολιτείας και το πόσο δύσκολο είναι ουσιαστικά να δρομολογήσουν ενέργειες. Παρ’ όλα αυτά το θετικό ήταν ότι, η πολιτεία, δια μέσω των εκπροσώπων της στο υπουργείο Οικονομίας και στο υπουργείο Εργασίας κατανοούν την έκταση και το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ανακολουθία των αποφάσεων του κράτους όλα αυτά τα χρόνια και για ακόμη μια φορά πήραμε την δέσμευση ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν σύντομα μια οριστική λύση», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Θράκης κ. Χρήστος Γιορδαμλής και τόνισε: «Εφόσον η ισόρροπη Περιφερειακή ανάπτυξη είναι προτεραιότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης οι ανωτέρω ενέργειες καθώς και η λήψη πολιτικής απόφασης για την ολοσχερή εξόφληση των οφειλούμενων όπως και για τον τρόπο χειρισμού των αγωγών που υποχρεώθηκαν να καταθέσουν δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής είναι αναγκαίες για να επιφέρουν την διατήρηση μιας κρίσιμης μάζας Μεταποιητικών Επιχειρήσεων που θα οδηγήσουν μελλοντικά στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην διακοπή του μεταναστευτικού ρεύματος προς άλλες περιοχές».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο