efhmerida1

Ανάβει σήμερα το ‘καμίνι’ στην ΕΒΖ Ορεστιάδας

Μετά από καθυστερήσεις, απρόοπτα, ανακατατάξεις και πολλή αγωνία, τελικώς, σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου αναμένεται να ανάψει το καμίνι του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας. Παράλληλα, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η κατεργασία των πρώτων ποσοτήτων τεύτλων που θα παραδοθούν από τους παραγωγούς.

Στις ημερομηνίες αυτές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του e-vertigo.gr, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής του εργοστασίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, απαντώντας, ουσιαστικά, στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων που εξέφρασαν προβληματισμό και ανησυχία για τις καθυστερήσεις στην έναρξη της φετινής καμπάνιας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, η τευτλοεξαγωγή θα ξεκινήσει Δευτέρα-Τρίτη και την 1η Νοεμβρίου η παραγωγική διαδικασία. Οι ημερομηνίες έχουν μετατοπιστεί κατά δύο-τρεις  εμβομάδες αργότερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, καθώς η έναρξη της καμπάνιας έπρεπε να έχει υπογραφή προέδρου του δ. σ. της ΕΒΖ, και αυτό το πρόσωπο δεν υπήρχε μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οπότε και ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Αλεξάκης.
Εκείνο που συνεχίζει να απασχολεί έντονα, ειδικά τους παραγωγούς, είναι εάν θα καταφέρουν έγκαιρα να προχωρήσουν σε τευτλοεξαγωγή, καθώς οι βροχερές ημέρες δεν ευνοούν. Επιπλέον, το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας που διαμορφώνεται, καθιστά ολοένα και λιγότερο ελκυστική την καλλιέργεια για τους αγρότες.

“Εκείνο που χρειάζεται από όλους μας το εργοστάσιο είναι να δημιουργήσουμε το περιβάλλον στήριξης, ώστε να καταφέρουμε να αυξηθούν τα στρέμματα στην περιοχή”, σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν απέφυγε να τοποθετηθεί και για τα “απαξιωτικά”, όπως τα χαρακτήρισε, σχόλια που γίνονται για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο νέο διοικητικό σχήμα.

“Πρόεδρος στην τωρινή διοίκηση είναι ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ξέρετε κάποιον καλύτερο να αναλάβει τη θέση;”, διερωτήθηκε, και πρόσθεσε: “Εάν αυτή η διοίκηση της Ε. Β. Ζ. χαρακτηρίζεται “άσχετη” από ορισμένους, πώς θα έπρεπε να χαρακτηριστούν εκείνες που έκλεισαν τα εργοστάσια της Ξάνθης και της Λάρισας και ποιος χαρακτηρισμός θα ταίριαζε σε εκείνους που διέλυσαν την Αγροτική Τράπεζα; Υπήρχε μία δρομολόγηση κλεισίματος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και αυτό που γίνεται είναι μία πολύ σημαντική προσπάθεια να παραμείνει η εταιρεία και να είναι και βιώσιμη”, υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το νέο ΔΣ
Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της στο επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, που προέκυψε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 20/10/2017, αποφάσισε, στις 24/10/2017, την συγκρότησή του σε σώμα ως ακολούθως:
Εκτελεστικά Μέλη

Πρόεδρος Παναγιώτης Αλεξάκης
Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Καραχάλιος
Εκτελεστικό Μέλος Ιωάννης Νενεδάκης

Μη Εκτελεστικά Μέλη

Νικόλαος Παπαϊωάννου, Πατούχα Κωστούλα
Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη
Αντιπρόεδρος Στέλλα Καραγιάννη
Μέλος Γεράσιμος Τσιαπάρας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr