efhmerida1

Αλλάζει χέρια η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης

Αποχωρεί στις 31/12 ο Ευάγγελος Μυτιληνός και αναλαμβάνει ο  Γ. Ουζουνίδης. Ο απολογισμός έργου του 

Αλλάζει χέρια η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης από την 1η του νέου έτους. Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληνός αποχωρεί από το τιμόνι της και θα δώσει τη θέση του στον κ. Γιώργο Ουζουνίδη. Ο κ. Μυτιληνός με δημόσια επιστολή του προχώρησε σε απολογισμό του έργου του κάνοντας λόγο για δύσκολες συνθήκες αλλά με δράσεις που θέτουν καλύτερες βάσεις για το μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Ευάγγελος Μυτιληνός :

«Ένας κύκλος συνεχούς παρουσίας και ενασχόλησής μου με τα δρώμενα και τη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Α. κλείνει με την αποχώρησή μου στις 31 – 12 – 2017.Αποχωρώντας νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω μέσα απ’ την καρδιά μου ιδιαιτέρως όλους εσάς που με στηρίξατε με την ψήφο σας και με επιλέξατε ως δημοτικό σύμβουλο, αλλά και όλους τους δημότες που συνεργάστηκαν μαζί μου λύνοντας όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας που προκύπτανε.

Πιστεύω ότι τα πήγαμε περίφημα και αφού καταφέραμε και λύσαμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, σχεδιάσαμε και εκτελέσαμε μεγάλα έργα (Βιολογικός Φερών – Δίκτυο ομβρίων Ποιμενίδη κλπ) και προγραμματίσαμε νέα , που θα λύσουν προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης για τα επόμενα τουλάχιστον 50 χρόνια (Βιολογικός Μάκρης – Τηλεέλεγχος Τηλεχειρισμός).

Αντιμετωπίσαμε μαζί όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από την μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, παίρνοντας τη γενναία απόφαση για μείωση του τιμολογίου ύδρευσης – αποχέτευσης αποφέροντας το τεράστιο όφελος απ’ ευθείας στο πορτοφόλι του δημότη, της τάξεως του 1.500.000 €/ετησίως. Κάναμε ρυθμίσεις στους οφειλέτες, χωρίς να τους επιβαρύνουμε με τόκους και τακτοποιήσαμε με δικαστικές αποφάσεις σχεδόν όλους του μεγαλοοφειλέτες.

Δεν υπάρχει ούτε ένας δημότης που να ήρθε για κάποιο θέμα του στο γραφείο μου και να μην βρήκαμε τη λύση του.

Υδροδοτήθηκαν περιοχές που ενώ είναι κατοικήσιμες ως οικισμός εδώ και χρόνια, δεν είχαν υδροδοτηθεί μέχρι πρότινος 7ο – 8ο χλμ. και το Κρυονέρι. Έγιναν βοηθητικές γεωτρήσεις σε οικισμούς του δήμου μας που έλυσαν χρόνια προβλήματα λειψυδρίας (Συκορράχη, Μάκρη, Άβαντας )

Επίσης έγιναν αλλαγές δικτύων ύδρευσης Αλεξανδρούπολης (Μέστης – Χιλής).

Η Δ.Ε.Υ.Α.Α. έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο με προσλήψεις ΑμΕΑ και μαθητών ΟΑΕΔ όπως επίσης και με μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου πάνω ή εντός του φακέλου λογαριασμού όπως :

  • Δεν κλείνω τα μάτια στη βία κατά των γυναικών.
  • Όλοι διαφορετικοί όλοι ΙΣΟΙ (αναφορά για τα άτομα ΑμΕΑ)
  • Έντυπο με προτροπή να κάνουμε όλοι τις διακοπές μας στη Σαμοθράκη
  • Έντυπο με προτροπή για σεβασμό του περιβάλλοντος και αγάπης και φροντίδας για τα ζώα.

Φέραμε δωρεά ύψους 900.000,00 € και θα δημοπρατήσουμε έργο ανύψωσης του φράγματος, που θα αποφέρει αποθέματα νερού ακόμη 1.800.000 m3.

Θα μπορούσα να αναφέρομαι για αρκετή ώρα ακόμη για το έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία χρόνια από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. και μάλιστα σε πολύ άσχημες εργασιακές (δεν έγιναν προσλήψεις) και οικονομικές συνθήκες, αλλά δεν θέλω να σας κουράσω άλλο με αναφορές στο έργο μας.

Η προσφορά των εργαζομένων σε όλα αυτά που επιτελέστηκαν ήταν πραγματικά τεράστια. Τους ευχαριστώ όλους !!! Θα ήταν παράλειψή μου αν δεν αναφερόμουν στην άριστη συνεργασία μου με το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Α. όλα αυτά τα χρόνια. Τους ευχαριστώ όλους!!!

Απ’ όλα αυτά που προανέφερα δεν θα γινόταν τίποτε εάν δεν μου εμπιστευότανε τη θέση του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Α. για όλο αυτό το διάστημα ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Δήμαρχε σ’ ευχαριστώ από καρδιάς που με επέλεξες γι’ αυτήν την τόσο σημαντική θέση και νομίζω ότι σε δικαίωσα!!!

Θέλω να ευχηθώ καλή θητεία στον νέο Πρόεδρο και να δηλώσω σε όλους σας ότι θα είμαι παρόν και δίπλα σας, για καλύτερη ποιότητα ζωής, για μια Αλεξανδρούπολη που το μέλλον της ανήκει, για μια πόλη που αγαπά τα παιδιά της και τα θέλει να μένουν κοντά της.

Σας ευχαριστώ όλους και έναν – έναν ξεχωριστά και με τη στήριξή σας, θα συνεχίσουμε. Εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία!!!»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr