Αδαμίδης: «Αυτό είναι το κατάντημα του παλιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολη»

Εικόνες σοκ από το εσωτερικό του κτιρίου έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής του ΠΓΝΕ.

Σε άθλια κατάσταση το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων  μεγαλώνουν τα ερωτηματικά για το μέλλον του. «Πραγματικό κουφάρι εγκαταλελειμμένο που κρύβει κινδύνους για όποιον το επισκεφθεί».

 

Αρκετή συζήτηση , όπως αναμενόταν, έχει ανοίξει στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης  που έλαβε το Δ.Σ. του νέου Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου (ΠΓΝΕ) να παραιτηθεί της διεκδίκησης του παλιού νοσοκομείου, στην οδό Δήμητρας.

Την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρης Αδαμίδης εξήγησε πως η αρχική σκέψη της διοίκησης για δημιουργία στο πρώην νοσοκομείο ενός κέντρου αποκατάστασης και παράλληλα ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, εγκαταλείφθηκε για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι η διαπίστωση έλλειψης στατικής μελέτης και το πολύ υψηλό κόστος αποκατάστασής του και ο δεύτερος η δυνατότητα λειτουργίας κέντρου αποκατάστασης στο ΠΓΝΕ.

Από τότε δεν έλειψαν οι αντιδράσεις τα σχόλια και η εκπεφρασμένη αγωνία για το μέλλον των κτιριακών εγκαταστάσεων. Αγωνία που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, γνωρίζοντας την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι χώροι τόσο εξωτερικά όσο εσωτερικά. Ένα ζήτημα που η εφημερίδα μας, είχε πολλαπλώς αναδείξει στο παρελθόν, όταν κανείς στην πραγματικότητα δεν είχε ασχοληθεί με την δέουσα σοβαρότητα με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην παρούσα κατάσταση.

Ο κ. Αδαμίδης μάλιστα, επανήλθε στο θέμα δίνοντας στη δημοσιότητα – μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook – εικόνες από τους χώρους του παλιού νοσοκομείου. Εικόνες εγκατάλειψης που «γεννούν» θλίψη, με τις οποίες ο διοικητής του ΠΓΝΕ θέλει να περιγράψει τη σημερινή του εικόνα, κάνοντας λόγο για ένα πραγματικό κουφάρι εγκαταλελειμμένο που κρύβει κινδύνους για όποιον το επισκεφθεί.

«Ο χώρος είχε παραχωρηθεί από το κράτος στο νομικό πρόσωπο του νοσοκομείου με όρο την αποκλειστική του χρήση για νοσοκομείο. Το 2002 έπαψε να λειτουργεί σαν νοσοκομείο και στη συνέχεια εγκατέστησαν εκεί συλλόγους άσχετους με την υγεία όπως σύλλογο ταε κβο ντο!!! Συνεπως το παραχωρητήριο παύει να ισχύει αυτόματα και ο χώρος επιστρέφει στο κράτος. Αυτό αποφάσισε και το συμβούλιο επικρατείας. Εμείς παραιτηθήκαμε πλέον από τη δικαστική διεκδίκηση. ανοίγει ο δρόμος σε άλλους φορείς (π.χ. δήμο, περιφέρεια κλπ) να τον αξιοποιήσουν και να σώσουν οτι μπορεί να σωθεί.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr