Αγωνιώδης διάσωση προσφύγων στον χείμαρρο της Ιτέας

Αίσιο τέλος είχε χθες η αγωνιώδης προσπάθεια διάσωσης προσφύγων, όταν το αυτοκίνητο του διακινητή τους έπεσε σε ορμητικό χείμαρρο στην περιοχή της Ιτέας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Φερών και της συνοριοφυλακής.

Οι συνθήκες της επιχείρησης διάσωσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, αφού οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν ‘φουσκώσει’ επικίνδυνα τους χειμάρρους της περιοχής. Οι πυροσβέστες κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και τελικώς κατάφεραν να απεγκλωβίσουν όλες τους επιβαίνοντες, 4 μωρά και παιδιά και περίπου 10 ενήλικες.

Μεταξύ αυτών η μικρούλα Μαχμούτ, από τη Γούτα της Συρίας, που μόλις σε  ηλικία 9 μηνών γνώρισε την προσφυγιά και τον αγώνα για επιβίωση. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Φερών σε πρώτη φάση όπου τους προσφέρθηκαν είδη πρώτης ανάγκης.

«Μικρούλα μου Μαχμούτ, θα σε θυμάμαι πάντα! Δυστυχώς από πολύ μικρή γνώρισες την προσφυγιά ,τον πόλεμο και τον ξεριζωμό !!Μικρούλα μου καλή τύχη όπου και αν πας…σου αξίζει μια όμορφη ζωή με χαρές μόνο! Να χαμογελάς πάντα καρδούλα μου», έγραψε η Βίκυ Ούστογλου, μία από τις διασώστριες στο facebook.

Κική Ηπειρώτου

Από την επιχείρηση διάσωσης στον χείμαρρο Ιτέας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο