Αγνοείται η καθαριότητα στο κέντρο

Αλεξανδρούπολη: Η καθημερινή περιπέτεια ενός… μπουκαλιού και δεκάδων άλλων σκουπιδιών. Ένα διαφορετικό φωτορεπορτάζ που συνιστά μικρό δείγμα για το μεγάλο πρόβλημα με την καθαριότητα.

Το ότι η Αλεξανδρούπολη έχει μεγάλο πρόβλημα με την καθαριότητα των δημόσιων χώρων της, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Οι αιτίες για την κατάσταση αυτή είναι πολλές, οι ατομικές ευθύνες των πολιτών ουκ ολίγες και η πραγματικότητα, δυστυχώς, θλιβερή και αδυσώπητη.

Στη «ΓΝΩΜΗ» έχουμε ασχοληθεί με το θέμα άπειρες φορές, παρουσιάζοντας μέσα από το αντίστοιχο, κάθε φορά, φωτογραφικό υλικό προβληματικά σημεία στο κέντρο, σε γειτονιές, χώρους αναψυχής, οικισμούς, με την ελπίδα πως, κάποια στιγμή, πολίτες και αρμόδιοι θα παρέμβουν, θα ευαισθητοποιηθούν, θα αναλάβουν δράση.

Σήμερα, παρουσιάζουμε ένα διαφορετικό φωτορεπορτάζ, εστιάζοντας σε μια πολυσύχναστη περιοχή, από την οποία καθημερινά περνά πολύς κόσμος, κάτοικοι, αλλά και επισκέπτες. Μιλάμε για την έκταση με τα πεύκα, απέναντι από την κεντρική είσοδο του πάρκου των προσκόπων, δίπλα ακριβώς από το γήπεδο beach volley.

Στο εν λόγω σημείο, από τα τέλη Αυγούστου ακόμη, τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί άρχισαν να αποτελούν μόνιμο σκηνικό. Καθημερινά, παρατηρούσαμε τα ίδια και τα ίδια σκουπίδια, μαζί με καινούρια, για τα οποία δεν υπήρχε καμία μέριμνα, κανένα ενδιαφέρον.

Έτσι, πήραμε την απόφαση να εστιάσουμε, ενδεικτικά, σε ένα μπουκαλάκι οινοπνευματώδους ποτού, από αυτά που υπάρχουν συνήθως στα αεροπλάνα και στα μίνι μπαρ των ξενοδοχείων. Το φωτογραφίζαμε κάθε λίγες μέρες, περιμένοντας, κάποια στιγμή, να μαζευτεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια, μαζί με όλα τα άλλα απορρίμματα γύρω – γύρω και το ρεπορτάζ μας να λάβει έτσι ένα ‘πανηγυρικό’ τέλος.

Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου και η τελευταία στις 10 Οκτωβρίου. Το μπουκαλάκι εξαφανίστηκε, δυστυχώς, όχι επειδή έγινε κάποια παρέμβαση καθαριότητας στο χώρο, αφού τα σκουπίδια παραμένουν στις θέσεις τους.

Προφανώς, κάποιος το είδε και το μάζεψε, άγνωστο γιατί. Το θέμα είναι όμως πως επί τουλάχιστον ένα μήνα, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τις βρωμιές που συσσωρεύονταν σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο.

Και η κατάσταση παραμένει, δυστυχώς, ίδια κι απαράλλαχτη, απλώς με ένα πολυφωτογραφημένο, μικρό μπουκαλάκι λιγότερο…

Στις 10 Σεπτεμβρίου εντοπίσαμε το μπουκάλι
Στις 10 Σεπτεμβρίου εντοπίσαμε το μπουκάλι
15 Σεπτεμβρίου το μπουκάλι στη θέση του. Το πλαστικό ποτήρι μάλλον το πήρε ο αέρας.
15 Σεπτεμβρίου το μπουκάλι στη θέση του. Το πλαστικό ποτήρι μάλλον το πήρε ο αέρας.
23 και 27 Σεπτεμβρίου το ίδιο σκηνικό
23 και 27 Σεπτεμβρίου το ίδιο σκηνικό
Οκτώβρης. Τελευταίο στιγμιότυπο. Θα μας λείψει
Οκτώβρης. Τελευταίο στιγμιότυπο. Θα μας λείψει

 

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr