Έρευνα για το εκλογικό τοπίο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων διενεργεί έρευνα το διάστημα αυτό, μέσω social media, με θέμα τις περιφερειακές εκλογές του 2019 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η δημοσκόπηση, περιέχει λίγες ερωτήσεις, οι οποίες επικεντρώνονται, ως επί το πλείστων, στο πρόσωπο του σημερινού Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Αρχικά, ο χρήστης του facebook ή του Instagram, που θα δεχθεί να απαντήσει στην έρευνα, η οποία θα εμφανιστεί στο timelineτου με τη μορφή χορηγούμενης ανάρτησης, ερωτάται κάποια βασικά στοιχεία για το άτομό του, όπως ηλικιακή κατηγορία, εκπαιδευτική βαθμίδα και τομέα εργασίας. Στη συνέχεια, υπάρχει ερώτηση σχετικά με το κόμμα που ψήφισε ο ερωτηθείς στις τελευταίες εθνικές εκλογές, όπως και ερώτηση πρόθεσης ψήφου εάν γίνονταν βουλευτικές εκλογές σήμερα.

Οι επόμενες ερωτήσεις επικεντρώνουν στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Ο χρήστης καλείται να κρίνει για το έργο του νυν περιφερειάρχη σε διάφορους τομείς, όπως είναι τα έργα υποδομής, ο τουρισμός, η διαχείριση των απορριμμάτων και του ΕΣΠΑ, σε μία κλίμακα από «πολύ θετικά-θετικά-μάλλον αρνητικά-αρνητικά». Στη συνέχεια, του ζητείται να εκφράσει τη θετική ή αρνητική του άποψη για τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης Φώτη Καραλίδη και Χρήστο Κιτσόπουλο, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά στους υπόλοιπους επικεφαλής παρατάξεων μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Τέλος, υπάρχει ξεχωριστό ερώτημα αναφορικά με το «ποιον θα επιλέγατε για περιφερειάρχη μεταξύ των κκ Μέτιου και Καραλίδη», αλλά κι αν «θα επιθυμούσατε στις επόμενες εκλογές την επανεκλογή του σημερινού περιφερειάρχη».

Της Κικής Ηπειρώτου

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για το εκλογικό τοπίο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τον σημερινό περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο να είναι στο επικεντρο

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο