alexis-800x140

Έντονος προβληματισμός για το μέλλον των ιαματικών λουτρών Τραϊανούπολης

Ενημέρωση για την απόφαση της ΤΙΕΔΑ να τα κλείσει νωρίτερα και για το τι μέλλει γενέσθαι, ζήτησαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης
Επιφυλάχθηκε ο πρόεδρος της επιχείρησης για περισσότερες διευκρινίσεις… προσεχώς

«Η TΙΕΔΑ Α.Ε., λόγω ανυπέρβλητων λειτουργικών και τεχνικών δυσκολιών και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών και την ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς αυτούς, αποφασίζει τη διακοπή της λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου των Ιαματικών Πηγών και του Ξενοδοχείου «ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΙΣ», από τούδε και έως ότου επιλυθούν τα ανωτέρω προβλήματα και καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση, το μεσημέρι της Τρίτης 8/10, η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης κοινοποίησε την απόφασή της για διακοπή της λειτουργίας των λουτρών και του ξενοδοχείου, στις 30 Οκτωβρίου. Σημειώνεται πως τα προηγούμενα χρόνια, το υδροθεραπευτήριο και το κατάλυμα, έκλειναν τέλη Νοέμβρη ή ακόμη και τέλη του έτους. Ωστόσο, η κατάσταση που βρήκε η νέα διοίκηση της ΤΙΕΔΑ κατέστησε ως απαγορευτική τη συνέχιση λειτουργίας τους πέραν αυτού του χρονοδιαγράμματος.

Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για μία νέα πορεία» Δημήτρης Λαζόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε ως αιφνιδιαστικό το «λουκέτο» στα ιαματικά λουτρά, ζητώντας να υπάρξει ενημέρωση προς το σώμα από τον πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Βασίλη Δέλκο, σχετικά με το ποια ακριβώς ήταν τα ανυπέρβλητα εμπόδια που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και, κυρίως, ποιος είναι ο σχεδιασμός της επιχείρησης για την επαναλειτουργία τους.

Πάνω σε αυτό, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κολιός κάλεσε τον κ. Λαζόπουλο να υποβάλλει γραπτώς το ερώτημά του, προκειμένου να λάβει, επίσης γραπτώς, την απάντηση του κ. Δέλκου. Στο σημείο αυτό, υπήρξαν αντιδράσεις, τόσο από τον κ. Λαζόπουλο, ο οποίος σημείωσε πως από την απάντηση αυτή, εξάγει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ετοιμότητα στην ΤΙΕΔΑ για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ο κ. Γκότσης, από την παράταξη «Πόλη & Πολίτες», σχολίασε πως «πρώτη φορά τίθεται ένα ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο και ακούμε ότι ο ερωτών θα λάβει εγγράφως απάντηση». Ακολούθησαν νέες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να ζητήσει το λόγο ο κ. Δέλκος, από τον οποίο, εντωμεταξύ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης, ζήτησε να μάθει αν έχει υπάρξει απόφαση του ΔΣ της ΤΙΕΔΑ για το πρόωρο κλείσιμο των εγκαταστάσεων. Ο κ. Δέλκος απάντησε πως υπάρχει,  σημειώνοντας πως οι λόγοι που τα λουτρά και το ξενοδοχείο θα κλείσουν φέτος αρκετά νωρίτερα, είναι πρωτίστως λόγοι ασφαλείας των επισκεπτών. «Δεν πληρούνται και δεν πληρούνταν ποτέ οι προδιαγραφές για να δέχονται κόσμο, είτε το ξενοδοχείο, είτε τα ιαματικά λουτρά», σημείωσε ο κ. Δέλκος, επισημαίνοντας παράλληλα πως φέτος, η νέα διοίκηση είναι αναγκασμένη να τα κλείσει τέλη  Οκτώβρη, αφού η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν εφοδίασε τις υποδομές αυτές με το απαραίτητο σήμα, που πρέπει να έχουν, ώστε να λειτουργούν νόμιμα από 1η Νοεμβρίου. Δεσμεύτηκε δε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις τις επόμενες μέρες.

Κάπου εκεί, ο κ. Λαμπάκης διερωτήθηκε «γιατί δεν μας τα είπατε αυτά 1/9;» για να λάβει την απάντηση του κ. Δέλκου, ότι «τότε δεν είχα αναλάβει πρόεδρος». Ο κ. Λαζόπουλος από την πλευρά του, κάλεσε τον πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ να μην αναφέρεται σε θέματα ασφάλειας των λουτρών, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να προκαλέσει την παρέμβαση άλλων μηχανισμών του κράτους…

Τέλος, ο τέως πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, σημείωσε πως όντως το ειδικό σήμα έληγε 30/10, και είχε παρθεί απόφαση ακριβώς τότε να κλείσουν τα λουτρά για φέτος. Ο προβληματισμός της προηγούμενης διοίκησης ήταν αν θα γίνει μία μελέτη για την πλήρη ανακαίνιση λουτρών και ξενοδοχείου, ή αν θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις το καλοκαίρι. «Προτιμήσαμε τον πρώτο δρόμο», σημείωσε, επισημαίνοντας πως υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα στις εγκαταστάσεις, αλλά ότι «σίγουρα  δεν είναι επικίνδυνες, αλλά ούτε κι αυτές που θα θέλαμε».

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο