Ένα αλλιώτικο πανηγύρι στήνεται αύριο στο Πάρκο Αλτιναλμάζη

Μια πρωτοβουλία του νεοϊδρυθέντα Συλλόγου Μουσικών Αλεξανδρούπολης, πιστεύοντας ότι η μουσική είναι ζωή, ότι μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο το κάλλος και την αρμονία, ότι μπορεί να μας κάνει να αποδράσουμε από τα δύσκολα και τα τετριμμένα και ότι αυτές τις ημέρες των εορτών, καλό είναι να κάνουμε τα δικά μας “πανηγύρια”.

Έτσι ορίζουμε την μουσική μας εκδήλωση, σαν “Πανηγύρι” δηλαδή, με τον παραδοσιακό όρο του, σε ένα πάντρεμα όμως με τον ηλεκτρικό ήχο της εποχής μας. Θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο, στο Πάρκο Αλτιναλμάζη, την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2017, 9 το βράδυ.

Αρχικά, θα παρακολουθήσουμε μια αναδρομή από όλη την ιστορία της Μουσικής Σκηνής της πόλης, από το φωτογραφικό αρχείο που διατηρεί ο Σύλλογος, ενώ θα περιπλανηθούμε ηχητικά στους δρόμους και στα σοκάκια της, μέσα από τις μουσικές επιλογές του ραδιοφωνικού παραγωγού και μέλους του ΣΥΜΑ, Χρήστου Δούκα. Θα επακολουθήσει μία “ζύμωση” από διάφορους μουσικούς, μέλη του ΣΥΜΑ, ενώ αμέσως μετά, στην σκηνή θα ανέβουν οι Θραξ Πανκc.

Το συγκρότημα, το οποίο τιμάει τον τόπο που κατάγεται, επιστρέφει για μία και μοναδική συναυλία. Ότι πιο “hot” έχει να επιδείξει η Ελληνική μουσική βιομηχανία αυτήν την στιγμή, προερχόμενοι από 3 soldout εμφανίσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα και έτοιμοι για να ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις για το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ τους.

Με καταγωγή από τους αρχαίους Θράκες με μοϊκάνα και καρφιά, οι Θραξ Πανκc παράγουν βασισμένοι στα παραδοσιακά τους ακούσματα, με γκάιντες και νταούλια, που όμως ξέρουν να δίνουν χώρο στα δυναμικά ξεσπάσματα της ηλεκτρικής κιθάρας του συντοπίτη μας και μέλους του ΣΥΜΑ, Πάνου Γκίνη. Δε λείπουν οι λούπες, τα σόλο της γκάιντας ή της φλογέρας που δημιουργούν μια μυστικιστική, σχεδόν μελαγχολική ατμόσφαιρα, με ρετρό και φολκ διάθεση, λίγο πριν να ξαναξεκινήσει ο χορός. Όπως λένε και οι ίδιοι: “Δε θέλουμε να μπαίνουμε στη διαδικασία να «βαφτίζουμε» μουσικές με κάποιο είδος, έστω κι αν είναι ήδη χαρακτηρισμένες. Αυτό ακόμα και υποσυνείδητα, δημιουργεί όρια με ότι αυτό συνεπάγεται. Στην δική μας περίπτωση παίζουμε κάτι σαν ΠΑΝΚΟΠΑΝΗΓΥΡΟΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ!”

Μεγάλη έκπληξη θα αποτελέσουν τα “γνωστά” μουσικά σχήματα που θα εμφανιστούν

Μεγάλη έκπληξη θα αποτελέσουν τα “γνωστά” μουσικά σχήματα, τα οποία θα εμφανιστούν και θα δώσουν και αυτά σίγουρα κάτι το ξεχωριστό υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά το πόσο ενεργή, αλλά και πόσο υψηλού επιπέδου είναι η Σκηνή αυτού του τόπου, αφού όλα ανήκουν στο δυναμικό των συγκροτημάτων του ΣΥΜΑ.

Για το τέλος, το κάλεσμα θα είναι προς όλους και το stage θα είναι ελεύθερο για περαιτέρω μουσικές ζυμώσεις, αφού ο καθένας από τους παρευρισκόμενους θα μπορεί με το μουσικό όργανό του, να συνδράμει στην υπέροχη αυτή μουσική βραδιά, συνυπάρχοντας onstage με άλλους “τυχαίους” μουσικούς, με σκοπό να δημιουργηθούν αυτοσχέδια jamαρίσματα και όμορφες ηχητικές προσεγγίσεις, μα πάνω από όλα να περάσουμε “καλά” όπως εμείς ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε πλέον.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

INFO:

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ; Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι Θράξ Πανκς, όταν ο Σταυρίδης Γιώργος και ο Χαρακοπίδης Βαϊτσης αποφάσισαν να “τα πούνε” από το 2008 και μετά παίζοντας σε γάμους, πανηγύρια, πορείες και σκηνικά μέχρι που σε γιούρτα συνάντησαν τον Πάνο Γκίνη!

Παντού και πουθενά, με μέλι Σταυρίδη, τσίπουρο-μεζέ, και αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους.

Άλλοτε πολλοί και άλλοτε λίγοι με εργαλεία τους Γκάιντες, Λύρες, Νταούλια και ότι άλλο ή όποιον άλλο βρεθεί και ψήνεται, “καταστρέφουν” 🙂 οποιαδήποτε εκδήλωση.

Τπους Θραξ Πανκς αποτελούν οι :

Γιώργος Σταυρίδης

Νταούλι, Θρακιώτικη Λύρα, Φωνητικά

Βαΐτσης Χαρακοπίδης

Γκάιντα, Καβάλι, Ζουρνάς, Φωνητικά

Πάνος Γκίνης

Ηλεκτρική Κιθάρα

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο