efhmerida1

Έγκριση μελέτης «Ανάπλαση Χώρου Αναψυχής και Περιπάτου Πλατανότοπου Μαΐστρου»

Στην τελική ευθεία η μελέτη της Β” φάσης για την «Ανάπλαση Χώρου Αναψυχής και Περιπάτου Πλατανότοπου Μαΐστρου». Μετά ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας αρχής εστάλη θεωρημένη και εγκεκριμένη η μελέτη και από την Διεύθυνση Δασών Ν. Έβρου.

Όπως σημειώνεται, θεωρείται και εγκρίνεται η μελέτη με τίτλο «Ανάπλαση Χώρου Αναψυχής και Περιπάτου Πλατανότοπου Μαΐστρου» περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης, όπως αυτή συντάχθηκε από τους κ.κ. Οικονομίδη Απόστολο, Μητρουλάκη Δημήτριο, Κουματζίδου Νεραντζιά υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης και κ. Παπαθεοδώρου Ιωάννη, υπάλληλο του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης, για συνολικό ύψος προϋπολογισμού εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000,00€).

Ο σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η ουσιαστική αξιοποίηση και ανάδειξη του χώρου, λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα κατάσταση, έτσι ώστε να μην προκληθούν περιττές μεταβολές στη φυσιογνωμία του. Βασικός γνώμονας των επεμβάσεων είναι η οριοθέτηση και η προστασία του περιβάλλοντος χώρου παράλληλα με την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού, καθιστώντας τον χώρο τόπο προορισμό για την τοπική κοινωνία καθώς και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από την αλόγιστη και ασυνείδητη ρήψη σκουπιδιών από τους διερχόμενους.

Η ολοκλήρωση των εργασιών θα αποτελέσει το εναρκτήριο κίνητρο αύξησης της επισκεψιμότητας, ιδιαίτερα των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων της ευρύτερης περιοχής, γνωστοποιώντας, αναδεικνύοντας και προωθώντας με αυτό τον τρόπο τόσο τον φυσικό πλούτο του Έβρου όσο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που βρίσκεται στην περιοχή. Η ύπαρξη περιπατητικών διαδρόμων, παράλληλα με την δημιουργία χώρων άθλησης όλων των ηλικιακών ομάδων και τις ενημερωτικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν, θα βοηθήσουν στην σωματική όσο και την πνευματική ευημερία του πληθυσμού.

Οι προτεινόμενες εργασίες

Οι προτεινόμενες εργασίες είναι οι εξής:

  1. Ολοκλήρωση περιμετρικού χαμηλού τοιχίου (χρήση φυσικών υλικών) οριοθέτησης του χώρου πρασίνου, σε σημεία όπου το υπάρχον έχει φθαρεί και επέκταση αυτού καθόλο το μήκος περιμετρικά του χώρου σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.
  2. Κατασκευή σε δύο σημεία της νέας χαμηλής «περίφραξης» ελεγχόμενων ανοιγμάτων – εισόδων. Σε αυτές τις εισόδους θα τοποθετηθούν μελλοντικά κιγκλιδώματα-ελεγχόμενης εισόδου, έτσι ώστε να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη είσοδος οχημάτων. Τα παραπάνω υφιστάμενα σημεία εισόδου-εξόδου θα έχουν πλάτος περίπου 4 μ. ώστε να εξασφαλιστεί επιπλέον και η άνετη κίνηση νοσοκομειακού οχήματος εντός του χώρου εφόσον αυτό απαιτηθεί. Έγκριση μελέτης «Ανάπλαση Χώρου Αναψυχής και Περιπάτου Πλατανότοπου Μαΐστρου» περιοχή ευθύνης Δασ. Αλεξ/πολης
  3. Διαμόρφωση με λευκό χαλικάκι εντός του χώρου παρέμβασης τριών διαφορετικών σε μήκος διαδρομών, πλάτους περίπου 1,50 μ.
  4. Οριοθέτηση ενός χώρου έκτασης περίπου 273 τετραγωνικών μέτρων με ξύλινη περίφραξη όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να φυλάξουν μέσα σε αυτόν τα ζώα συντροφιάς, έτσι ώστε να μην περιφέρονται ανεξέλεγκτα στον χώρο.
  5. Δημιουργία υποδομών για την μελλοντική δημιουργία παιδικής χαράς.
  6. Πρόβλεψη χώρου για την τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής στους υπαίθριους χώρους.
  7. Επέκταση του δικτύου ύδρευσης με την παράλληλη τοποθέτηση σημείων υδροληψίας και φρεατίων σε σημεία μέσα στο χώρο.
  8. Τοποθέτηση σε διάφορα σημεία του πάρκου, με κατάλληλη διαμόρφωση του εδάφους, ξύλινων καθισμάτων (παγκάκια) – τραπέζιων και επίστυλων κάδων σκουπιδιών όπως αποτυπώνεται ενδεικτικά στα σχέδια της μελέτης.
  9. Τοποθέτηση πινακίδων στην είσοδο στο χώρο, στις οποίες θα παρουσιάζονται οι διάφορες διαδρομές που θα επιθυμούσε να ακολουθήσει κανείς εντός και εκτός του χώρου αναψυχής με την αντίστοιχη ενημέρωση κατανάλωσης θερμίδων.

Η περιοχή στην οποία προτείνεται να γίνουν οι παραπάνω εργασίες παρουσιάζονται στους συνημμένους χάρτες της μελέτης, ενώ εμφανίζονται λεπτομερώς και στα αναλυτικά σχέδια που τη συνοδεύουν.

Το έργο θα υλοποιηθεί είτε από συνεργεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, είτε με διαγωνισμό ανάθεσης Δημόσιου Έργου, είτε με εθελοντική εργασία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαΐστρου κάτω από την συνεχή επίβλεψη του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr