Άχρηστη δεξαμενή με υγραέριο απειλεί το ΠΓΝΑ

Θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί εδω και 2,5 χρόνια, αφού αποτελεί μέγα κίνδυνο για προσωπικό και ασθενείς.
«Κινούμε τις διαδικασίες για να απομακρυνθεί άμεσα – Είναι μία κινητή «βόμβα» λέει ο υποδιοικητής Σταύρος Τζωίδης.

Μία δεξαμενή με υγραέριο, η οποία δεν χρησιμοποιείται εδώ και 2,5 χρόνια, συνιστά απειλή για ασθενείς και προσωπικό, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Η δεξαμενή, όπως αναφέρει στη «ΓΝΩΜΗ» ο υποδιοικητής  του νοσηλευτικού  ιδρύματος Σταύρος Τζωϊδης, αποτελεί μία «κινητή βόμβα» για το ΠΓΝΑ και θα πρέπει να είχε απομακρυνθεί, χθες, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Όπως αναφέρεται σε σχετικά έγγραφα της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, είναι αναγκαία η απομάκρυνση της δεξαμενής LPG (υγραερίου), η οποία δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία 2,5 χρόνια, μετά την εγκατάσταση του συστήματος φυσικού αερίου στο κτιριακό συγκρότημα της Δραγάνας.

Η Τεχνική Υπηρεσία επισημαίνει τη μέγιστη επικινδυνότητα της παραμονής της δεξαμενής εντός του χώρου του νοσοκομείου, αφού περιέχεται σε αυτήν αρκετή ποσότητα υγραερίου. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, από την στιγμή που η δεξαμενή δεν χρησιμοποιείται πλέον, δεν μπορεί να ελεγχθεί το κατά πόσο λειτουργούν οι ασφαλιστικές της διατάξεις. Γι’ αυτό και θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να απομακρυνθεί από το χώρο του νοσοκομείου από πεπειραμένο προσωπικό, διότι, όπως υπογραμμίζεται, «αποτελεί εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για το προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς του Νοσοκομείου μας».

Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Σταύρος Τζωίδης σημείωσε πως έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες, ώστε, μέσω διαγωνισμού, κάποια εταιρεία, η οποία θα διαθέτει την σχετική τεχνογνωσία, να αναλάβει την απομάκρυνση της δεξαμενής με ασφάλεια από τους χώρους του ΠΓΝΑ.

«Πρόκειται για μία κινητή βόμβα, η οποία θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί χθες. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, προχωράμε στις διαδικασίες του πλειοδοτικού διαγωνισμού, ώστε όλο αυτό το άχρηστο υλικό να απομακρυνθεί άμεσα και με ασφάλεια από το νοσοκομείο μας».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του