«Άγιο» είχε 37χρονος Γάλλος τουρίστας

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), 37χρονος Γάλλος τουρίστας ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά όταν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε από μεγάλο ύψος σε απόκρημνο σημείο στην περιοχή «Γριά Βάθρα» της Σαμοθράκης.

Η διάσωση του 37χρονου επετεύχθη μετά από επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία μετέβη άμεσα στο σημείο του ατυχήματος μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε και επιχείρησε με δύο ομάδες, συνολικά 12 ατόμων, λόγω της επικινδυνότητας του σημείου που καθιστούσε δύσκολη την ανάσυρση με φορείο του τραυματία. Μαζί με την πυροσβεστική μετέβη στο σημείο και γιατρός, ο οποίος παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ ακολούθησε η διακομιδή του τραυματία στο ΠΓΝΑ με σκάφος του λιμενικού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρης Αδαμίδης, ο Γάλλος τουρίστας διακομίστηκε με πολλαπλά τραύματα με σοβαρότερο αυτό της ρήξης εντέρου το οποίο αντιμετωπίστηκε χειρουργικά, ενώ φέρει κάταγμα βάσεως κρανίου για το οποίο, επί του παρόντος, δεν χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης, καθώς και μικρότερα κατάγματα στο σώμα.

«Ο 37χρονος έχει συνέλθει, έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, έχουν αντιμετωπιστεί τα τραύματά του, ωστόσο λόγω του κατάγματος βάσεως κρανίου είμαστε επιφυλακτικοί για τυχόν επιπλοκές εντός 48ωρου» διευκρινίζει ο κ. Αδαμίδης.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο του ατυχήματος, το οποίο δεν είναι χαραγμένη διαδρομή αλλά ένα παλιό μονοπάτι, υπήρχε ομάδα τουριστών, μεταξύ των οποίων Γάλλοι και Αργεντινοί, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί εάν ο 37χρονος ήταν μέλλος της συγκεκριμένης τουριστικής ομάδας ή περιηγούνταν μόνος στην περιοχή.

Και νέος σοβαρός τραυματισμός 33χρονης

Η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο αλλά είχε σοβαρά τραύματα

Μια τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά τον Δεκαπενταύγουστο στη Γριά Βάθρα Σαμοθράκης. Η τουρίστρια, 33 ετών, έχει καταγωγή από τον Έβρο σύμφωνα με πληροφορίες ενώ για τον απεγκλωβισμό της από τα βράχια στην περιοχή της Γριάς Βάθρας, χρειάστηκε επέμβαση της πυροσβεστικής. Επιχείρησαν 10 πυροσβέστες καθώς η περιοχή ήταν δύσβατη. Η γυναίκα ήταν σοβαρά τραυματισμένη και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη χειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν.Α. “Η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο αλλά είχε σοβαρά τραύματα” ανέφερε στο alexpoli.gr ιατρική πηγή.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του