Η Γνώμη online ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Φτηνά εισιτήρια ΟΣΕ για τους προνοητικούς
Φτηνά εισιτήρια ΟΣΕ για τους προνοητικούς PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 7
ΧείριστοΆριστο 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου   
Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2011 15:37
Προσφορές και ειδικές τιμές για προνοητικούς καθιερώνει ο ΟΣΕ.Βεβαίως και υπάρχουν φθηνά εισιτήρια στον ΟΣΕ και, μάλιστα, η διάθεσή τους ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα. Αφορούν τις γραμμές Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη, Λάρισα - Βόλος και Παλαιοφάρσαλα - Καλαμπάκα, ειδικά μέσω του Διαδικτύου.
Δηλαδή, σε σύνολο 210.000 θέσεων σε μηνιαία βάση, οι 45.000 θέσεις θα βγαίνουν σε προσφορά. Οι τιμές μέσω του Διαδικτύου θα έχουν έκπτωση 10%, ενώ άλλο ένα 20% θα κερδίζει όποιος αγοράζει το εισιτήριο με επιστροφή. Οι εκπτώσεις αφορούν ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού, όπως άτομα άνω των 65 ετών και νέους έως 26 ετών. Υπάρχει όμως ένα λεπτό σημείο που θέλει προσοχή! Ο επιβάτης της τελευταίας στιγμής θα επιβαρυνθεί κατά 25%. Με τα νέα τιμολόγια, η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με intercity που τώρα στοιχίζει 36,30 ευρώ (β’ θέση), θα μειωθεί στα 34,70 ευρώ. Όμως ο επιβάτης της τελευταίας στιγμής θα πληρώνει 45,40 ευρώ και με την επιστροφή 72,60 ευρώ.
Στο μεταξύ, άμεσα πρόκειται να εφαρμοστεί, για πρώτη φορά στα σιδηροδρομικά χρονικά στη χώρας, πολιτική αποζημίωσης επιβατών, λόγω καθυστερήσεων που ενδεχομένως να υπάρξουν στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής υποδομής, ανάλογη αυτής που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, θα παρέχεται έκπτωση στο επόμενο εισιτήριο για κάθε επιβάτη κατά 25% για μισή ώρα καθυστέρηση, 50% για πάνω από 60 λεπτά, 75% πάνω από 90 λεπτά, ενώ για καθυστέρηση άνω των 120 λεπτών, θα δίνεται ένα δωρεάν εισιτήριο.
Μάλιστα, από 1η Σεπτεμβρίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρέχει μέσα στα τρένα τη δυνατότητα χρήσης ίντερνετ και συνεχές σήμα στα κινητά τηλέφωνα όλων των εταιρειών, ενώ για τους επιβάτες που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη θα δίνεται η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας μεταφοράς επιβατών πόρτα-πόρτα, με την επωνυμία «τραίνο-ταξί».

Εκπτώσεις – προσφορές
Επίσης θα ισχύουν οι εξής εκπτώσεις:
- 15% όταν το εισιτήριο αγοράζεται σε χρόνο μεγαλύτερο των 2 ημερών.
- 10% για αγορά του εισιτηρίου μέσω του διαδικτύου.
- επιπλέον μείωση 20% θα έχει ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο μετ’ επιστροφής.
Παράλληλα, για τις περιπτώσεις καθυστερήσεων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αποζημιώνει τους επιβάτες της. Συγκεκριμένα:
- για καθυστέρηση από 31 - 60 λεπτά, προβλέπεται έκπτωση 25% επί της συνολικής αξίας του εισιτηρίου
- Μέχρι 90 λεπτά έκπτωση 50%.
- Μέχρι 120 λεπτά έκπτωση 75%.
- Και άνω των 120 λεπτών έκπτωση αξίας ίσης με την συνολική αξία του εισιτηρίου.
Από αυτή τη διαδικασία, δεν εξαιρούνται τα εκπτωτικά εισιτήρια των 9, 19, 29 (Β’ θέσης) & 39 ευρώ (Α’ θέσης), όπου εφαρμόζεται αναλογικά η αποζημίωση στα ανωτέρω ποσά.

info
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Σεπτέμβριο θα εξετάσει περαιτέρω προσφορές και εκπτώσεις για τα μέλη των Συλλόγων Φίλων του Σιδηρόδρομου, καθώς και ομάδων και φορέων πολιτών που χρησιμοποιούν και διακινούνται συχνά με το τρένο.
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2011 16:13
 
Δρομολόγια με προορισμό την Αλεξανδρούπολη
Μικρές αγγελίες