Η διδασκαλία των αγγλικών του 21ου αιώνα

Καλωσορίζουμε το αύριο με τη Νέα Βραβευμένη Εκπαιδευτική Προσέγγιση JUMP που φέρει τη σφραγίδα του Βρετανικού Εθνικού Προγράμματος Σπουδών

JUMP – Άλμα στη διδασκαλία των αγγλικών!

Με το βλέμμα στραμμένο στην πρωτοπορία και στις νέες εκπαιδευτικές εξελίξεις και με γνώμονα να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο, σύγχρονο και αποτελεσματικό στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας, προσθέτουμε στις ποιοτικές εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες τη νέα, πρωτοποριακή προσέγγιση πρώτης γραφής και ανάγνωσης της αγγλικής γλώσσας που απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 9 ετών.

Το JUMP δεν είναι απλά μία μέθοδος διδασκαλίας, αλλά μία ολιστική εκπαιδευτική προσέγγιση που αλλάζει πλήρως τα δεδομένα στην αρχική επαφή των παιδιών με την αγγλική γλώσσα. Στηρίζεται στη συνθετική φωνημική μέθοδο που διδάσκεται στα βρετανικά δημοτικά σχολεία ως κύρια μέθοδος γραφής και ανάγνωσης. Στόχος της προσέγγισης αυτής είναι να γίνουν οι μικροί μαθητές ικανοί αναγνώστες αγγλικών από μικρή ηλικία και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να αναπτύξουν δεξιότητες γραφής και προφορικού λόγου.

Η αγγλική γλώσσα, σε αντίθεση με την ελληνική, είναι μία μη φωνολογική γλώσσα. Αυτό σημαίνει ότι ενώ στα ελληνικά, οι ήχοι (φωνήματα) αντιστοιχούν στα γράμματα των λέξεων, στα αγγλικά αυτό δεν συμβαίνει. Για τον λόγο αυτό παρατηρείται δυσκολία στην ανάγνωση, στη σωστή προφορά αλλά και στην ορθογραφία. Με τη μέθοδο JUMP τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν και να χρησιμοποιούν διαφορετικούς «ήχους» (φωνήματα) γραμμάτων και ομάδων γραμμάτων χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουν όλα τα γράμματα σε αλφαβητική σειρά. Η φωνημική αυτή προσέγγιση αποδεδειγμένα δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές πολύ σύντομα να μπορούν να διαβάζουν όχι μόνο λέξεις αλλά επίσης προτάσεις και ακόμα μικρές ιστορίες.

Το JUMP όμως δεν σταματά εκεί. Συνεχίζει με καινοτόμο, βιωματικό τρόπο και με πρωτότυπο διδακτικό υλικό να προσεγγίζει τη γραμματική και τη σύνταξη της γλώσσας δίνοντας στους μαθητές μας προβάδισμα στην κατανόηση και χρήση της από τις μικρές ηλικίες και θέτοντας γερές βάσεις στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας αφού αυτός είναι και ο τρόπος που διδάσκονται τα Αγγλικά στα σχολεία της Μ. Βρετανίας και σε άλλες αγγλόφωνες χώρες.

H αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής προσέγγισης JUMP πιστοποιείται από πολλές έγκυρες εκπαιδευτικές έρευνες και θέτει τις κατάλληλες βάσεις για την απόκτηση ενός πτυχίου μελλοντικά.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της JUMP www.qls-jump.gr

Με αγάπη και σεβασμό στην ξεχωριστή προσωπικότητα και τις ανάγκες του κάθε μαθητή, το Global Education παρέχει από το 1996 ποιοτική εκπαίδευση με στόχο όχι μόνο την απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων αλλά και τη μετάδοση αξιών ζωής και πολύτιμων εφοδίων για το μέλλον των μαθητών του.

Από τη μέρα της ίδρυσής του κάνει αισθητή τη διαφορετική και μοναδική παρουσία του και αποτελεί σύμβολο εμπιστοσύνης για γονείς και μαθητές.

Το κέντρο μας αποτελεί το μοναδικό μέλος για το νομό μας του Πανελληνίου Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών πιστοποιημένης ποιότητας QLS και κλειστό εξεταστικό κέντρο του πανεπιστημίου Cambridge.

Οι καθηγητές μας είναι οι μόνοι στην περιοχή που έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί  στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και την εξατομικευμένη προσέγγιση του κάθε μαθητή, σύμφωνα με το μαθησιακό του προφίλ.

Σεβόμενοι τον ατομικό ρυθμό του κάθε μαθητή, σχεδιάζουμε καινοτόμα προγράμματα σπουδών ικανά να καλύψουν κάθε ανάγκη.
• Ευέλικτα τμήματα πολλαπλών ταχυτήτων σε μικρές ομάδες μαθητών
• ατομική διδασκαλία (one2one)
• τμήματα φοιτητών και ενηλίκων όλων των επιπέδων
• ειδικά προγράμματα ορολογίας και δεξιοτήτων
• τμήματα συνομιλίας
• προετοιμασία για σπουδές στο εξωτερικό (TOEFL, IELTS)
• προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
• εξ’ αποστάσεως μαθήματα (e-learning)
• tutorials: μελέτη στο χώρο του σχολείου με την επίβλεψη υπεύθυνων καθηγητών

Ανδρονίκου 66 – Αλεξανδρούπολη | Τηλ: 25510-84111 | www.globaleducation.gr | e-mail: info@globaleducation.gr
Πληροφορίες – Εγγραφές καθημερινά 11:00-13:00 & 18:30-20:30

 

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο