Azores, τέλος… Μόνο με το Ζέφυρος και πάλι η Σαμοθράκη

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να προσεγγίσει και να δέσει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, αργά χθες το βράδυ και την επιστροφή του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σήμερα τα ξημερώματα, το πλοίο Azores Express, το οποίο είχε δρομολογήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας για να καλύψει το κενό των δύο χαλασμένων πλοίων της SAOS FERRIES, μέχρι τέλη Αυγούστου, επιστρέφει οριστικά στον Πειραιά… Έτσι, η Σαμοθράκη μένει και πάλι μόνο με το ταχύπλοο Ζέφυρος και το οχηματαγωγό ΑΝΑΞ, άγνωστο μέχρι πότε, με τους επισκέπτες και τους κατοίκους να μην μπορούν να πιστέψουν όλο αυτό που τους έχει συμβεί τα τελευταία 24ωρα…

Όπως επίσημα αναφέρεται σε έγγραφο της πλοιοκτήτριας εταιρείας “λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης, σε σχέση με το πλοίο Αζόρες Εξπρές, είναι αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου. Σε συνέχεια αυτού, παρακαλούμε όπως ακυρωθούν τα εγκριθέντα δρομολόγια μέχρι 31/8”.

Το αν θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί από το Υπουργείο η αδυναμία προσέγγισης του συγκεκριμένου πλοίου σε ένα λιμάνι γνωστό για τις περιορισμένες του δυνατότητες, είναι το ερώτημα που βρίσκεται στο μυαλό των περισσοτέρων.  Αν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία, και η μεγάλη αυτή δυσφήμιση για το νησί, που πολλοί φοβούνται ότι θα πάρει πολύ καιρό για να  ανατραπεί, κι αντί για το Αζόρες να είχε εκτάκτως δρομολογηθεί ένα πιο μικρό πλοίο…

Πάντως, στο νησί, τις τελευταίες ώρες, έγιναν πολλές συζητήσεις και συσκέψεις και εξετάστηκε κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο, προκειμένου το εν λόγω πλοίο να παραμείνει στη γραμμή. Ωστόσο, η αποχώρηση είναι οριστική και το τι μέλλει γενέσθαι παραμένει για την ώρα άγνωστο.

Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας αναφέρεται σε συγκεκριμένα μέτρα που αποφασίστηκαν για τη διευκόλυνση των εγκλωβισμένων τουριστών:

Αναφορικά με τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες:

Προτάθηκε στους επαγγελματίες κι έγινε άμεσα δεκτό οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να επιστρέψουν στα δωμάτια που νοίκιαζαν, δωρεάν ως προσφορά των επιχειρηματιών.

Θα γίνουν εκπτώσεις απ’ τα καταστήματα της Καμαριώτισσας σε καφέδες, αναψυκτικά κ.α σε όλους τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες.

Όσοι από τους επισκέπτες ενδιαφέρονται μπορούν να έχουν ένα δωρεάν γεύμα στα καταστήματα του κ. Χαρανά, της κ. Αγγελώνια Μαρίνας, του κ. Γιαννέλου, του κ .Λαζάρου Στυλιανού ,του κ. Φωτεινού Φώτη και στην πιτσαρία «Φουρνέλο».

Ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ κι ο Περιφερειάρχης κος Μέτιος ανταποκρίθηκε άμεσα και η ενέργεια αυτή χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Αποφασίστηκε να γίνει παραχώρηση του γυμναστηρίου του Λυκείου Σαμοθράκης για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο και συγχρόνως παραχωρήθηκε χώρος από την εκκλησία της Καμαριώτισσας.

Δόθηκε η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς από και προς το κάμπινγκ για όσους έμεναν εκεί και επρόκειτο να ταξιδέψουν.

Και οργανώνεται με εθελοντές η διάθεση σάντουιτς και νερού σε όσους έχουν ανάγκη.
Όσοι από τους ντόπιους επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα παρακαλούμε να προσφέρουν οτιδήποτε για να βοηθήσουμε τους επισκέπτες μας στων οποίων την απίστευτη ταλαιπωρία συμπάσχουμε.

0 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο