Ώρα ψηφοδελτίων για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στον Έβρο

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου μπαίνουν τα κόμματα σε όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια εκείνα, που θα εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.

Φυσικά, ως είθισται, υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά και προθυμία στο κόμμα που αυτή την στιγμή, λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, αλλά και των δημοσκοπήσεων κατά τους προηγούμενους μήνες, εμφανίζει μία μεγαλύτερη δυναμική. Στη Νέα Δημοκρατία, η λίστα με τους ενδιαφερόμενους και στον Έβρο είναι ιδιαίτερα μακριά και όπως λένε τα στελέχη του κόμματος, οι προτάσεις της τοπικής οργάνωσης προς τα κεντρικά, είναι εδώ και καιρό διαμορφωμένες και αφορούν μία ιδιαίτερα ανοικτή «βεντάλια» προσώπων, προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτεροι.

Τα ονόματα που ακούγονται πολύ έντονα τους τελευταίους μήνες, είναι, πέρα από τον εν ενεργεία βουλευτή Αναστάσιο Δημοσχάκη, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Σταύρος Κελέτσης, η Χρυσή Μπαχαρίδου, ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, η Έλενα Σώκου. Σε ρεπορτάζ, πάντως του Ελεύθερου Τύπου, πιθανή θεωρείται και η  υποψηφιότητα του Άκη Γεροντόπουλου.

Για την υπόλοιπη ΑΜΘ, έχουν ακουστεί τα παρακάτω ονόματα:

› Στην Καβάλα, η Ν.Δ. κατέχει μία από τις τέσσερις έδρες και στοχεύει να τις τριπλασιάσει. Εκτός από τον νυν βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται ο πρ. διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης και ο Γιώργος Καλαντζής.

› Στη Δράμα η Ν.Δ. έχει μία από τις τρεις έδρες. Εκτός από τον νυν βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη, θέση στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να λάβουν οι: Κώστας Μπλούχος και Κώστας Κόντος.

› Στην Ξάνθη, η Ν.Δ. δεν έχει βουλευτή, καθώς και οι τρεις έδρες πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιούλιο αναμένεται να εκλέξει τουλάχιστον δύο. Θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν οι: Αλέξανδρος Κοντός, Μαίρη Τσιακίρογλου και Μαρίνα Παυλίδου, καθώς και εκπρόσωποι της μειονότητας.

› Στην τριεδρική Ροδόπη, η Ν.Δ. δεν έχει βουλευτή. Στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να είναι οι: Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Ιατρίδης, Βούλα Ελευθεριάδου, καθώς και εκπρόσωποι της μειονότητας.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τους 3 εν ενεργεία βουλευτές, Γκαρά, Ρίζο και Καϊσα, φημολογείται πως έχουν προταθεί οι υποψηφιότητες των: Μενέλαου Μαλτέζου, αναπληρωτή συντονιστή της ΝΕ Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ,  Βασίλη Τσολακίδη, προέδρου του ΚΑΠΕ με καταγωγή από τον Έβρο, Πέτρου Χασανίδη από το εργατικό κέντρο Ορεστιάδας και την ΕΒΖ, Γιάννη Καρυπίδη δημοτικού συμβούλου από τις Φέρες και Ελένης Τσιαούση, πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ.

Διεργασίες και στο ΚΙΝΑΛ

Το ΚΙΝΑΛ είχε εμφανιστεί έτοιμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχε ανακοινώσει τα ονόματα των Γιώργου Ντόλιου, Παναγιώτη Ζαπάρτα, Λευτέρη Χαμαλίδη, Στυλιανού Παναγούτσου, ως τα πρώτα από το ψηφοδέλτιο το οποίο θα ολοκληρωθεί αυτές τις μέρες. Βεβαίως, από τα 4 αυτά ονόματα, θα πρέπει να αφαιρέσουμε του πρώην υπουργού κ. Ντόλιου,  ο οποίος πριν λίγες μέρες δήλωσε πως δεν επιθυμεί τελικά να είναι υποψήφιος, ενώ οι διεργασίες συνεχίζονται για τη συμπλήρωση και άλλων υποψηφίων.

Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του