Συγκινητικές στιγμές στην Άρσις Αλεξανδρούπολης

Ίσως δεν χρειάζονται λόγια για αυτό το κείμενο. Ίσως αρκούν οι φωτογραφίες που η δομή της Άρσις στην Αλεξανδρούπολη μοιράστηκε μαζί μας. Είναι η επανένωση μίας μητέρας με την 5χρονη κόρη της, μετά από 7 μήνες αποχωρισμού. Μετά από τόση αγωνία και πόνο η μητέρα κρατά ξανά στην αγκαλιά το παιδί της. Τι λόγια να πει κανείς;

Η 5χρονη έφτασε στην περιοχή μας το χειμώνα και φιλοξενήθηκε στην Άρσις ως ασυνόδευτη ανήλικη. Για τους 7 μήνες που ακολούθησαν μέχρι να βρεθεί η οικογένειά της και να ολοκληρωθεί η διαδικασία επανένωσης, βρήκε τη θαλπωρή και την αγάπη που της έλειπε στους ανθρώπους της δομής, όπως έχει συμβεί με πολλά παιδιά τα τελευταία χρόνια που από τη  μία μέρα στην άλλη βρέθηκαν μόνα και απροστάτευτα, κυνηγημένα από τον πόλεμο και τις κακουχίες.

Η επικοινωνία μεταξύ τους, για αυτούς τους 7 μήνες, πραγματοποιούταν μέσω ηλεκτρονικών διασκέψεων, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν βασικοί παράμετροι που προσδιορίζουν την ποιότητα της σχέσης ανάμεσα σε μία μητέρα και ένα παιδί, όπως η αφή, η οσμή, η ουσιαστική επαφή μεταξύ τους. Έπαιρναν δύναμη και κουράγιο η μία από την άλλη, ήταν όμως μακριά κι ο χρόνος κυλούσε αργά. Μέχρι που έφτασε η στιγμή να αγκαλιαστούν και πάλι.

«Η μοναδικότητά της οικογενειακής επανένωσης, απαρτιζόμενη από πολυεπίπεδες στιγμές όπου η μητέρα και η μικρή μας φιλοξενούμενη άγγιζαν διαρκώς η μία την άλλη, φιλιόντουσαν, αγκαλιαζόταν, βίωναν επί της ουσίας η μία την άλλη, δεν δύναται εύκολα να περιγραφηθεί. Μοιραζόμαστε όμως μαζί σας την απεικόνιση στιγμών από την οικογενειακή επανένωση, μέσω των οποίων αποκρυσταλλώνεται η συνειδητοποίηση και η ανάγκη των δύο υποκειμένων της σχέσης να αναπληρώσουν το «χαμένο χρόνο» αυτής. Ευχόμαστε να μην ξαναχαθεί ο χρόνος στη μεταξύ τους σχέση ποτέ…» αναφέρει η Άρσις σε ανάρτησή της στο facebook.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του