Προχωρά το γεωθερμικό έργο στην Αλεξανδρούπολη

Στόχος η χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Το συνολικό μήκος του πρωτεύοντος δικτύου θα είναι 3.700μ.

Προχωρά η αδειοδότηση για την ωρίμανση του έργου αξιοποίησης της γεωθερμίας με σκοπό την χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αντιδήμαρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Δήμου Αλεξανδρούπολης, κ. Γιάννη Φαλέκα, το έργο αφορά την κατασκευή – ανόρυξη μίας γεώτρησης παραγωγής και τις σχετικές δοκιμές παραγωγής, και την κατασκευή – ανόρυξη δύο γεωτρήσεων επανεισαγωγής και τις σχετικές δοκιμές παραγωγής.

Επίσης, θα κατασκευαστεί πρωτεύον ανοικτό υπόγειο δίκτυο μεταφοράς των γεωθερμικών ρευστών από τις παραγωγικές γεωτρήσεις (ΑΑ-3Π υπάρχουσα και μελλοντική που θα κατασκευάσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης) στον θερμικό σταθμό στον οικισμό της Άνθειας και στη συνέχεια προς τις γεωτρήσεις επανεισαγωγής, εντός των οποίων θα εισπιέζεται με τη βοήθεια αντλητικών συγκροτημάτων.

Το συνολικό μήκος του πρωτεύοντος δικτύου θα είναι 3.700μ.

Στόχος είναι η μεταφορά γεωθερμικών ρευστών μέγιστης παροχής έως 150 m3/h. με θερμοκρασία έως 90 oC από τις παραγωγικές γεωτρήσεις έως το σύστημα θερμικής εναλλαγής «θερμικός σταθμός» και την ίδια μέγιστη παροχή από τον θερμικό σταθμό έως την διάταξη επανεισαγωγής με μέγιστη θερμοκρασία 35 oC.

Θα κατασκευαστούν ακόμη διακριτά δευτερεύοντα υπόγεια κλειστά δίκτυα διανομής θερμικής ενέργειας, εντός των οποίων θα κυκλοφορεί «θερμό γλυκό νερό».

Τα δευτερεύοντα δίκτυα ανακυκλοφορίας θα έχουν συνολικό ανοιγμένο μήκος 11.350 μ. και θα εξυπηρετούν τις ακόλουθες τελικές θερμικές:

Δευτερεύον 1: θα έχει συνολικό ανοιγμένο μήκος 7050μ. και θα εξυπηρετεί θερμικά θερμοκηπιακές μονάδες.

Δευτερεύον 2: θα έχει συνολικό ανοιγμένο μήκος 2100μ. και θα εξυπηρετεί θερμικά τις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Δημοτικού σχολείου Αρίστηνου και του Παιδικού Χωριού SOS.

Δευτερεύον 3: θα έχει συνολικό ανοιγμένο μήκος 2200μ. και θα εξυπηρετεί θερμικά Δημοτικές κτιριακές εγκαταστάεις του Δ.Δ. Άνθειας.

Η προτεινόμενη γεώτρηση παραγωγής θα κατασκευαστεί κοντά (170μ.) στην υπάρχουσα παραγωγική γεώτρηση ΑΑ-3Π και θα έχει ως στόχο την ενίσχυση του γεωθερμικού παραγωγικού δυναμικού έως την συνολική αξιοποίηση παροχής των 150 m3/h.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του