ΟΚ Κοτζιά για προξενείο της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη

Στην τελική φάση βρίσκεται η διαδικασία για τη λειτουργία στην Αλεξανδρούπολη επίτιμου προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε σχετική αναφορά του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τη συγκατάθεση για την ίδρυση του προξενείου έχει ήδη δώσει ο υπουργός Εξωτερικών, κάτι για το οποίο έχει ενημερωθεί επισήμως η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα που έχει υποβάλει και το σχετικό αίτημα, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ίδρυσης του επίτιμου προξενείου.

Μοναδική εκκρεμότητα, όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Κοτζιά στο Νίκο Νικολόπουλο, αποτελεί πλέον η εύρεση του κατάλληλου προσώπου το οποίο θα αναλάβει τα καθήκοντα του επίτιμου προξένου.

Στη Σόφια ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Σόφια, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Μπόικο Μπορίσοφ συνοδευόμενος από ευρεία κυβερνητική αποστολή.

Τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών είναι η διασυνοριακή συνεργασία, οι σχέσεις με την Τουρκία (μετά την απόπειρα πραξικοπήματος) και με τα Σκόπια.

Επίσης, θα συζητηθούν θέματα όπως η προστασία του πολίτη, οι επενδύσεις, η διαχείριση των υδάτων, ο σταθμός υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη, η συνεργασία στη Μαύρη Θάλασσα και η συνεργασία σε αμυντικά συστήματα. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις υποδομές, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση Βάρνας – Αλεξανδρούπολης.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου Ν. Κοτζιάς, Γ. Σταθάκης, Χρ. Σπίρτζης, Γ. Μουζάλας, Ν. Τόσκας, Π. Σκουρλέτης, Γ. Κατρούγκαλος και Μ. Κόλλια-Τσαρουχά.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr