Νίκη …. Μια όμορφη μεγάλη παρέα που άγγιξε την υπέρβαση

 Αφιέρωμα στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης που άγγιξε τα μπαράζ ανόδου στην Α1

 

33 κερδισμένοι βαθμοί, έναν μόλις μακριά από την δεύτερη θέση που οδηγούσε στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Α1 κα­τηγορία γυναικών, την οποία διεκδικούσε μέχρι τέλους… 11 νίκες έναντι 7 ηττών, οι πέντε μακριά από την έδρα της, ένα εκπληκτικό σερί επιτυχιών με έξι σερί καθαρές επιτυχίες στο τέλος του πρω­ταθλήματος…

Τα παραπάνω ήταν τα σημαντικότερα επιτεύγματα της Νίκης Αλεξανδρού­πολης στη φετινή Α2 γυναικών. Της γυναικείας ομάδας βόλεϊ που πρόσφερε πολλές χαρές και συγκινήσεις στους φίλους της και δίκαια κέρδισε τις εντυ­πώσεις και το θερμό χειροκρότημα. Η φετινή αγωνιστική χρονιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και έθεσε τις βάσεις για ακόμη υψηλότερους στόχους τις επόμενες σεζόν.

Ο έμπειρος, ιδιαίτερα στους γυναικείους πάγκους, Γιάννης Ανδρεάδης με την επιστροφή του στην καθοδήγηση της Νίκης δημιούργησε ένα ισχυρό σύνο­λο με έμπειρες αλλά και ταλαντούχες νέες αθλήτριες, που πραγματοποίησαν εξαιρετική σεζόν με νίκες έναντι αξιόμαχων αντιπάλων, συνοδευόμενες από πολύ καλές εμφανίσεις. Στο γήπεδο παρουσιάστηκε μια ομάδα με συνοχή και οργάνωση, με μαχητικότητα και πάθος, συγκροτημένη, που πάλευε τον κάθε πόντο …

Ο λόγος στους πρωταγωνιστές

Το «‘Εβροσπόρ» βρέθηκε στο πλευρό της Νίκης καθόλη τη διάρκεια της χρο­νιάς, στήριξε και πρόβαλλε τις προσπάθειες των κοριτσιών και δεν θα μπορού­σε να λείπει από το τελευταίο αποχαιρετιστήριο αγώνα που πήρε πανηγυρικό χαρακτήρα. Μετά το τέλος του, συνομιλήσαμε με τις πρωταγωνίστριες, τις εμ­φανώς συγκινημένες από χαρά αθλήτριες της ομάδας της Αλεξανδρούπολης αλλά και με τον περήφανο προπονητή τους….

 Τζένη Καλογεροπούλου

«Είμαστε πλημμυρισμένες από χαρά. Θέλαμε πολύ τη νίκη σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι. Φάνηκε ότι αγχωθήκαμε λίγο στο τελευταίο σετ, παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι μας βγήκε στο τέλος, το ευχαριστηθήκαμε και τέλος καλό όλα καλά. Όταν είχαμε μιλήσει με τον συνάδελφο σας στο ΕβροSport είχα πει ότι μία θέση στην 4άδα θα μας χάνει πολύ χαρούμενες και τελικά αυτό έγινε πραγματικότητα. Μεγάλη συμβολή στην φετινή επιτυχία έχει βέβαια και ο κόουτς Γιάννης Ανδρεάδης που μας βοήθησε πολύ όλη τη σεζόν. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας στήριξε, μας αρέσει που είναι κοντά μας και που στηρίζει το γυναικείο βόλεϊ».

Κατερίνα Νικολάου

«Ήταν μία πολύ ωραία χρονιά. Όλα τα κορίτσια, ο προπονητής δέσαμε πάρα πολύ μεταξύ μας. Μπορεί να υπήρχε ένα διάστημα που κάναμε μία μικρή «κοιλιά», αλλά στη συνέχεια κάναμε σερί νικών, αναζωογονηθήκαμε και όλα ήταν υπέροχα. Είμαι πολύ ευτυχισμένη για το αποτέλεσμα, χαρούμενη που ήμουνα μέλος αυτής της ομάδας και φεύγω από την Αλεξανδρούπολη με τις καλύτερες αναμνήσεις»

Σοφία Καρακύκλα

«Είμαι πολύ χαρούμενη για το πως εξελίχθηκε η φετινή χρονιά και παράλληλα στενοχωριέμαι που τελειώνει. Η φετινή σεζόν ήταν καλύτερη απ’ την περσινή, με εξαίρεση τα τέσσερα παιχνίδια που χάσαμε μετά τις γιορτές. Από κει και πέρα ήταν μία πανέμορφη χρονιά γεμάτη χαμόγελα, γεμάτη αισιοδοξία και ευτυχώς που έληξε έτσι. Το περίμενα ότι θα πάμε τόσο καλά και είναι κρίμα που για μία νίκη δεν μπορέσαμε να πάμε στα μπαράζ ανόδου. Ο Γιάννης Ανδρεάδης μας βοήθησε πολύ, ήταν ακόμα μία καλή χρονιά για μένα στην ομάδα».

Εύα Νικολαίδου

«Νιώθαμε ότι θα πηγαίναμε καλύτερα από πέρυσι τη φετινή σεζόν, από την προετοιμασία ακόμη. Κάναμε πολύ καλά παιχνίδια, με σημαντικές νίκες. Η αλήθεια είναι ότι μετά τα Χριστούγεννα είχαμε μια κακή περίοδο με τέσσερις ήττες που μας άφησαν πίσω . Όμως επανήλθαμε κάναμε έξι σερί νίκες με καθαρά τρίποντα γεγονός που ήταν πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα μας και την ψυχολογία μας.

Μπορώ να πω ότι μια από τις καλύτερες χρονιές μου από τότε που αγωνίζομαι στη Νίκη, αν όχι η καλύτερη. Το κλίμα, η ψυχολογία όλων μας, το επίπεδο των προπονήσεων ήταν πολύ καλό, προπονητής μας επίσης, είχαμε την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη από τη διοίκηση, ήταν μια υπέροχη χρονιά. Όλες οι αθλήτριες παλεύαμε για τον ίδιο στόχο, εμψυχώναμε η μια την άλλη. Αν δεν είχαμε αυτό το υπέροχο κλίμα μεταξύ μας ίσως να μην είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό ήταν το «άλφα και το ωμέγα». Αν και είναι πολύ νωρίς, ελπίζω να έχουμε την ίδια καλή χρονιά με φέτος και τη νέα σεζόν».

 Χριστίνα Παπάζογλου

«Μια δύσκολη αλλά όμορφη χρονιά έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο τρόπο. Έγιναν κάποιες αλλαγές κατά τη διάρκεια της σεζόν στη σύνθεση της ομάδας και χαίρομαι που βοήθησα και εγώ να εκπληρωθούν οι στόχοι. Θέλαμε να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να τερματίσουμε σε υψηλές θέσεις και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Η χρονιά μας άφησε μια γλυκιά γεύση και εύχομαι να δοθεί συνέχεια και την νέα αγωνιστική περίοδο».

Ιωάννα Παρισάκη

«Την χαρήκαμε την φετινή χρονιά. Υπήρχε ένα διάστημα που είχαμε θεματάκια και είχαμε μια αγωνιστική κάμψη, απόρροια των απουσιών λόγω εορτών και εξεταστικής. Ωστόσο, όσο κυλούσε η σεζόν επανήλθαμε στις καλές εμφανίσεις και η χρονιά έκλεισε με ένα νικηφόρο σερί που μας κατέταξε ψηλά. Το εξαιρετικό κλίμα που υπήρχε, η καλή χημεία μεταξύ μας, η ομαδικότητα και η άψογη συνεργασία σε όλους τους τομείς, ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνο, για μια ακόμη υπέροχη σεζόν».

Κάσυ Πρόκτερ

«Τελειώσαμε και για φέτος λοιπόν. Με τις καλές και τις άσχημες στιγμές όπως συμβαίνει πάντα στον αθλητισμό. Πιστεύω ότι φέτος καταφέραμε να φτάσουμε αρκετά πιο ψηλά και πήγαμε καλύτερα από πέρυσι. Μας βοήθησαν πολύ και τα κορίτσια που ήρθαν φέτος και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».

Γιάννης Ανδρεάδης

«Ήταν η πρώτη μου χρονιά στη Νίκη μετά από 20 χρόνια. Νομίζω ότι η φετινή πορεία της Νίκης ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών, όχι μόνο βάση της θέσης που κατέκτησε, αλλά και του τρόπου με τον οποίο αγωνίστηκαν τα κορίτσια. Είναι αξιέπαινα για την προσπάθεια τους γιατί δεν ήταν και οι συνθήκες κατάλληλες από θέμα προπόνησης. Μας μένει μία μικρή πίκρα γιατί είχαμε ένα κενό ενός μήνα τα Χριστούγεννα που συμβαίνει κάθε χρόνο στην ομάδα, αλλά δεν μπορούσα να προβλέψω ότι θα έχει τόση μεγάλη βαρύτητα. Η ομάδα δεν δούλεψε όπως θα έπρεπε γιατί τα κορίτσια έφυγαν για τις διακοπές τους και στο γεγονός αυτό ήρθε να κολλήσει και η εξεταστική τους περίοδος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουμε μία «κοιλιά», η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν τόσο μικρή καθώς μία νίκη ακόμα αν είχαμε θα τερματίζαμε στη 2η θέση και στα μπαράζ ανόδου. Για μένα τα κορίτσια άξιζαν να βρεθούν στα μπαράζ βάση της εικόνας τους, αλλά και του ομίλου που ήταν δύσκολος και αμφίρροπος. Κρατάμε όμως την καλή πορεία και το ευχάριστο είναι ότι τα κορίτσια βελτιώθηκαν η κάθε μία ατομικά και έτσι υπάρχει μία καλή παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά.

Κάθε χρόνο η Νίκη φτιάχνει που είναι πολύ νοικοκυρεμένη που αποτελείται κυρίως από φοιτήτριες. Δεν μπορούμε να θέσουμε από τώρα στόχους γιατί δεν ξέρουμε πως θα είναι του χρόνου τα πράγματα και εννοώ αν θα δημιουργηθεί η Pro League και αν θα συμμετάσχουμε σε αυτήν ή αν θα είμαστε στην Α2. Σίγουρα όμως μπορώ να σας πω ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη από φέτος. Θα δούμε και τα λάθη που έγιναν φέτος έτσι ώστε να μην ξανά συμβούν όπως αυτό της περιόδου των Χριστουγέννων που είναι ένας αστάθμητος παράγοντας».

Γιώργος Πανταζίδης, Κοσμάς Πανταζής

Φωτος: Γιώτα Τσικάκη

  • Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Εβροσπόρ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr