Μηχανική βλάβη στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ «παραλύει» τη Σαμοθράκη

 

Της Κικής Ηπειρώτου

Λίγο καιρό μετά την επίσημη τελετή εγκαινίων, παρουσία μάλιστα του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ βρέθηκε, ξαφνικά, εκτός λειτουργίας και η Σαμοθράκη χωρίς δρομολόγια. Λόγω μηχανολογικού προβλήματος που προέκυψε το Σαββατοκύριακο, και με το ΣΑΟΣ ΙΙ να βρίσκεται εκτός δρομολογίων λόγω εργασιών συντήρησης, το νησί του Έβρου είναι αποκλεισμένο, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία SAOS FERRIES, με συνεχείς ανακοινώσεις της, ενημέρωσε το κοινό ότι  λόγω του μηχανολογικού προβλήματος (θραύση βαλβίδας δεξιάς κύριας μηχανής) τα δρομολόγια του ΣΑΟΝΗΣΟΣ δεν θα πραγματοποιηθούν.

«Η εταιρία έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση εξεύρεση των απαραίτητων ανταλλακτικών στην Ελλάδα και τις όμορες χώρες και την αποκατάσταση της βλάβης το ταχύτερο δυνατό. Ο χρόνος επανέναρξης των δρομολογίων θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή».

Επίσης, τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα, η εταιρεία, με ανακοινώσεις της, ανέλαβε τη φιλοξενία στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία των επισκεπτών του νησιού που δεν κατέστη εφικτό να αναχωρήσουν. Διαμαρτυρίες δε, εκφράζουν και όσοι Σαμοθρακίτες βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και επιθυμούν ή έχουν την ανάγκη να επιστρέψουν στο νησί,. μένοντας καθηλωμένοι.

Υπουργική παρέμβαση ζητούν Δήμος και Αντιπεριφέρεια

Σε έναν αγώνα δρόμου επιδόθηκε ο δήμος Σαμοθράκης προκειμένου να ξεπεραστούν τα άμεσα προβλήματα που προέκυψαν από τη βλάβη του πλοίου. Αρχικά, χρειάστηκε συνεννόηση και παρέμβαση του δημάρχου Θανάση Βίτσα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιστροφή των μαθητών του Γυμνάσιου από τη σχολική εκδρομή, η αναχώρηση της ιατρικής εθελοντικής ομάδας που πρόσφερε υπηρεσίες στους κατοίκους και η αποστολή τεχνικών της περιφέρειας.

«Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της βλάβης του ΣΑΟΝΗΣΟΣ βρισκόμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και συγκεκριμένα με τον Υφυπουργό κύριο Σαντορινιό για λύση του έκτακτου προβλήματος που δημιουργήθηκε. Γίνονται προσπάθειες εύρεσης πλοίου για την πραγματοποίηση εκτάκτου-ων δρομολογίου-ων. Πλοία που πληρούν τις προδιαγραφές έχουν εντοπιστεί αλλά όχι στην περιοχή μας και τα οποία είναι δρομολογημένα ήδη σε άλλες γραμμές. Η αναζήτηση λύσης είναι σε εξέλιξη και θα βγει νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων» δήλωσε ο κ. Βίτσας.

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς επίσης επικοινώνησε με τον κ. Σαντορινιό, και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες εναλλακτικές ενέργειες από πλευράς υπουργείου, για να μην αποκλειστεί συγκοινωνιακά το ακριτικό νησί. «Το υπουργείο επικοινώνησε με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για την ταχεία επισκευή της βλάβης, ενώ διερευνάται και το ενδεχόμενο εξεύρεσης προσωρινής λύσης εξυπηρέτησης του νησιού, των κατοίκων και των επισκεπτών» ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς.

Βίτσας: «Το θέμα ακτοπλοΐα μας ταλαιπωρεί, πρέπει επιτέλους να κλείσει»

«Το πρόβλημα της ακτοπλοΐας της Σαμοθράκης είναι ατέλειωτο. Αν και με διαφορετικές μορφές είναι συνεχώς στην επικαιρότητα με συνέπειες που δεν είναι καλές για τον τόπο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος του νησιού κ. Αθανάσιος Βίτσας, υπογραμμίζοντας πως « υπάρχει μια κατάσταση πάρα πολύ πιεστική, υπάρχει εγκλωβισμένος κόσμος και από Αλεξανδρούπολη και από Σαμοθράκη που πρέπει να μετακινηθεί άμεσα και οι δυνατότητες ελιγμών και εξεύρεσης λύσης είναι δύσκολες. Το θέμα ακτοπλοΐα πρέπει επιτέλους να κλείσει.»
«Ήταν μια βλάβη η οποία μας ξάφνιασε. Δεν γνωρίζω εάν θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί θεωρώ όμως ότι ,δεν επιτρέπεται μια βλάβη τόσο σύντομα ,»είπε ο κ. Βίτσας. Σύμφωνα με τον ίδιο η λύση είναι σε δυο κατευθύνσεις: Πρώτον να ξεκαθαριστεί εάν είναι εφικτή η αποκατάσταση του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» και δεύτερον να μετακινηθούν άμεσα οι επιβάτες που έχουν εκγλωβιστεί.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr