Κώλυμα με τον εξοπλισμό του νέου γηροκομείου της Μητρόπολης

Ξαφνικό ‘κώλυμα’ προέκυψε στο θέμα της κάλυψης του κόστους για τον εξοπλισμό του νέου γηροκομείου της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης από πόρους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου «κωλύεται η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Μητρόπολης και Περιφέρειας», για το έργο

«προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης», προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, που εγκρίθηκε με τη σχετική απόφαση που έλαβε τον Οκτώβριο του 2016 το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΓΝΩΜΗΣ», από την Περιφέρεια, πρόκειται για μία τυπική διαδικασία και μία λεπτομέρεια, η οποία θα επιλυθεί μετά την αίτηση ανάκλησης της απόφασης που θα καταθέσει η Περιφέρεια μέσω του νομικού της εκπροσώπου.

Υπενθυμίζεται ότι το αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αφορά την προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για το εσωτερικό του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου δυναμικότητας 100 κλινών, προκειμένου αυτό να καταστεί λειτουργικό και βιώσιμο.

Ενδεικτικά, προβλέπεται ο εξοπλισμός του εσωτερικού χώρου του Γηροκομείου με την προμήθεια κλινών ειδικής κατασκευής για ηλικιωμένους, κλινών για κατάκοιτους ηλικιωμένους που φέρουν κιγκλιδώματα και γερανό, αεροϋδροστρώματα, κομοδίνα, ντουλάπες κ.α. Περαιτέρω μέσω της σύμβασης πρόκειται να εξοπλιστούν η κουζίνα, οι τραπεζαρίες, ο χώρος των πλυντηρίων και των στεγνωτηρίων, το Ιατρείο, τα Φαρμακεία, οι αποθηκευτικοί χώροι, τα γραφεία της Διοίκησης και ότι άλλο κρίνεται απολύτως απαραίτητο για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νέου Γηροκομείου.

 

1 Σχόλιο

  • Εβριτης
    Posted 28 Μαρτίου 2017 18:51 0Likes

    Kαποιος ας μου λυσει μια απορια , στο νεο γηροκομειο οι γεροντες θα πληρωνουν για την παραμονη τους; Και αν , λεω αν, θα συμβαινει αυτο, πως χρηματοδοτησε η Περιφερεια ενα εργο που θα ειναι πλεον μια κερδοσκοπικη επιχειρηση;

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του