«Κλείνει» το σχήμα του LNG Αλεξανδρούπολης

Νέα δεδομένα για το έργο του υγροποιημένου σταθμού φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης, δημιουργούν οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την είσοδο τριών νέων μετόχων.
Ως γνωστόν, στο έργο που ξεκίνησε να προωθεί η εταιρεία Gastrade του ομίλου Κοπελούζου, έχει ήδη εισέλθει μετοχικά η εταιρεία Gaslog του Παναγιώτη Λιβανού. Πρόσφατα ερρίφθη ο κύβος για τη συμμετοχή και της ΔΕΠΑ, η οποία εξέταζε τις οικονομοτεχνικές παραμέτρους του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την είσοδο δύο ακόμη μετόχων, της κρατικής εταιρείας ενέργειας της Βουλγαρίας ΒΕΗ (Bulgarian Energy Holdings) αλλά και αμερικανικής ενεργειακής εταιρείας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κάθε ένας εκ των 5 μετόχων θα ελέγχει μερίδιο 20%.

Να σημειωθεί ότι το έργο του LNG της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων του συνεδρίου του Economist και σχετικές αναφορές έγιναν τόσο από τον υπουργό ενέργειας Γ. Σταθάκη ο οποίος αποκάλυψε ότι γίνονται συζητήσεις για την είσοδο νέου μετόχου από τις ΗΠΑ, αλλά και από την ειδική απεσταλμένη της αμερικανικής πρεσβείας Κέητ Μαίρη Μπερνς η οποία χαρακτήρισε τον πλωτό σταθμό της Αλεξανδρούπολης προνομιακό σημείο εισόδου ακόμη και για το αμερικανικό LNG.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr