Καθυστερήσεις στα νέα δίκτυα φυσικού αερίου στον Έβρο

Την καθυστέρηση στην έναρξη των έργων ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου στον Έβρο έκανε γνωστή στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Όπως είπε στο Σώμα ο κ. Μαυρίδης και μετέδωσε το Ράδιο Έβρος, υπήρξε θεσμικό και νομικό κόλλημα στο πλαίσιο της συγχρηματοδότησης του έργου, το οποίο επιλύθηκε με τροπολογίες που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα. Έτσι, θα διενεργηθεί τώρα ο απαραίτητος διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου που θα αναπτύξει το δίκτυο στην πόλη της Ορεστιάδας, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τέλη Ιουνίου, οπότε και η ΔΕΔΑ θα προχωρούσε στην προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών για την κατασκευή των έργων στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Στερεάς Ελλάδας. Με βάση το προηγούμενο χρονοδιάγραµµα, η ανάδειξη των αναδόχων κατασκευής των έργων προµήθειας υλικών, διοίκησης και επίβλεψης έργουθα είχε ολοκληρωθεί µέσα στο καλοκαίρι, ενώ σήμερα εκτιμάται ότι θα φτάσουμε στο φθινόπωρο. Τα έργα έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης έως τον ∆εκέµβριο του 2021, ενώ οι συνδέσεις των τελικών καταναλωτών (οικιακών, εµπορικών και βιοµηχανικών) θα ολοκληρωθούν µέχρι το καλοκαίρι του 2023. Στις τρεις περιφέρειες θα κατασκευαστούν 1.150 χιλιόµετρα δικτύου και θα γίνουν 30.823 συνδέσεις. Ο προϋπολογισµός των έργων ανέρχεται σε 172 εκατ. ευρώ. Η χρηµατοδότηση θα προέρχεται κατά σχεδόν 50% από πόρους του ΕΣΠΑ και κατά 50% από ίδια συµµετοχή, η οποία περιλαµβάνειχαµηλότοκοδανεισµό από την ΕΤΕπ µε εγγύηση του ελληνικού Δηµοσίου.

Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη του δικτύου σε Αλεξανδρούπολη, Δράµα, Καβάλα, Κοµοτηνή, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Αλεξάνδρεια Ηµαθίας, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Αµφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαµία, Λιβαδειά και Χαλκίδα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr