Η συμμετοχή μου στις εκλογές είναι συνειδητή απόφαση γεμάτη από αγάπη για τον τόπο μου

της Κωνσταντίνας Βασιλειάδου*

  • Οι πόλεις αποτελούν δυναμικά πολύπλοκα αστικά συστήματα που βιώνουν συνέχεια αλλαγές. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να αποτελεί πρόκληση για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και να γεμίζει αισιοδοξία και όχι ανησυχία τους δημότες. Αν αλλάξουμε οπτική θα δούμε, πως πάνω σε κάθε τι που εξελίσσεται δεν χωράει καιρός για χάσιμο, αλλά κίνητρα και τρόποι για να αξιοποιούμε τις δυναμικές του. Ο  δήμος μας είναι ευλογημένος από κάθε άποψη. Υπάρχουν δυνατότητες απεριόριστες που πρέπει πλέον να αναπτυχθούν, ώστε να τον ζούμε στο εξής όλοι, στην καλύτερη εκδοχή του καθημερινά.
  • Ο πολιτισμός είναι ένα πολύτιμο “κλειδί” που ξεκλειδώνει ταυτόχρονα την παράδοση, την ποιότητα, την πνευματικότητα , την δημιουργία, τη φαντασία και τη συνεργασία. Στα κατάλληλα χέρια, αυτό το κλειδί ανοίγει τις πόρτες στους δημότες για να συμβάλλουν στην πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου, βάζοντας την δική τους πινελιά στην εικόνα που προσδοκούν για αυτόν , αλλά και να επικοινωνούν αυτή την εικόνα με άλλους δήμους, γεωγραφικές περιφέρειες κτλ. Είναι καιρός να αναδείξουμε την προοπτική αυτή με διάθεση, σεβασμό και ιδέες που δένουν σε αρμονία με οργανωτικότητα, κατάρτιση, σχεδιασμό και υλοποίηση. Πρέπει να χτίζουμε πάνω σε γερές βάσεις πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά να δημιουργούμε και νέες  που όλοι μαζί θα “σπείρουμε”, ώστε να τις δούμε να αναδεικνύονται επιτέλους με δρώμενα, εκδηλώσεις, φεστιβάλ και ποιότητα που μας αρμόζει.
  • Η κοινωνική δικαιοσύνη ξεκινά από απλά- σπουδαία πράγματα. Είναι εξάλλου δείγμα πολιτισμού, όχι μόνο να διεκδικούμε για τα δικά μας δικαιώματα, αλλά να γινόμαστε υπερασπιστές των δικαιωμάτων ατόμων που χρειάζονται την παρουσία μας για να αγωνιστούν για τα δικά τους δίκαια. Να είμαστε δίπλα στα άτομα με οικονομικές δυσκολίες, στα ΑμεΑ, σε άτομα που πάσχουν, νοσούν ή είναι της τρίτης ηλικίας. Οι κοινωνικές ομάδες που είναι ευπαθείς και η φωνή της κάθε κοινωνίας, που κύριο συστατικό έχει την αλληλεπίδραση, δεν μας επιτρέπει να αγνοούμε σημαντικά αιτήματα.
  • Η προσβασιμότητα σαφώς και είναι θέμα αδιαπραγμάτευτο. Οι κοινωνικές δομές του δήμου οφείλουν να ερμηνεύουν το νόημα της κοινωνικής δικαιοσύνης.
  • Η εκπαίδευση είναι ένα υπέρτατο αγαθό. Οφείλουμε στα παιδιά ευκαιρίες για να μπορούν να ανθίζουν τα ταλέντα τους, τα όνειρα και οι στόχοι τους. Ο δήμος μας σφύζει από νιάτα, ζωή και θέληση.
  • Αυτή την ενέργεια τη δίνουν τα ίδια τα παιδιά και από αυτή θα κινηθούμε. Άλλωστε, η νεολαία και οι δομές εκπαίδευσης σηματοδοτούν την εξέλιξη και την επιτυχία ενός δήμου.  Αθλητισμός και τέχνες είναι ένα μέγιστο κομμάτι του δρόμου που βαδίζουν ή θα βαδίσουν πολλοί συνδημότες μας: παιδιά, έφηβοι και ενήλικες. Ας τους δώσουμε τον τόπο, το χρόνο και τον τρόπο να το κάνουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια σε μέρη και ώρες που αρμόζουν σε πολιτισμένες κοινωνίες.
  • Η συμμετοχή μου στις εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη συγκεκριμένη παράταξη, είναι μια συνειδητή απόφαση γεμάτη από αγάπη για τον τόπο μου. Συνοδεύεται από τις παραπάνω και άλλες ιδέες που θα μπορούσαν να γεμίσουν πολλές ακόμη παραγράφους. Συνδέεται, με την σπουδαία ευθύνη, να ανταποκριθώ προσφέροντας στον διευρυμένο Δήμο μας, τον Δήμο
  • Αλεξανδρούπολης.  Θεωρώ πως ο τρόπος με τον οποίο στην παράταξη “Δήμος για όλους. Πρώτα ΕΣΥ” , σχεδιάζουμε τις προτάσεις για τα θέματα που αφορούν το δήμο, τιμά την έννοια της συλλογικότητας, της συνεργασίας και του σεβασμού προς τον άνθρωπο. Φέρνει στο επίκεντρο το κάθε άτομο ξεχωριστά και βάζει πρωτοποριακά το ενδιαφέρον στα καθημερινά προβλήματα. Για μια πόλη βιώσιμη, προσβάσιμη και παράδειγμα μίμησης.

Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με τον κ. Ιωάννη Ζαμπούκη, τον οποίο βαθύτατα εκτιμώ και εμπιστεύομαι στο ρόλο που διεκδικεί, για την πόλη μας, έτσι όπως όλοι την ονειρευόμαστε.

  • * η Κωνσταντίνα Βασιλειάδου είναι Θεολόγος-κοινωνιολόγος, Χοροδιδάσκαλος,  ειδική παιδαγωγός.
  • Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης “Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ” 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του