Η ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ του Ροσίνι στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Βραδιά όπερας σε απευθείας μετάδοση από τη Μητροπολιτική Οπερα της Ν. Υόρκης

Βραδιά όπερας το βράδυ του (Σαββάτου 10/3) στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης σε απευθείας μετάδοση από τη Μητροπολιτική Οπερα της Ν. Υόρκης όπου θα προβληθεί  η ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ του Gioachino ROSSINI (Ώρα Έναρξης: 19:55 – Είσοδος 10-15 ευρώ)

Η Angela Meade κάνει το ντεμπούτο της στον ομώνυμο ρόλο στη Met στη Σεμίραμις του Rossini που έχει 25 χρόνια να ανεβεί στη Met. Την παράσταση θα διευθύνει ο Maurizio Benini, ενώ πρωταγωνιστούν η Elizabeth DeShong ως Αρσάκης, Διοικητής της Ασυριακής Στρατιάς, ο Javier Camarena ως ο Ινδός βασιλιάς Ιντρένο, ο Ildar Abdrazakov ως πρίγκιπας Ασούρ και ο Ryan Speedo Green ως αρχιερέας Ορόης.

Η Σεμίραμις είναι μια όπερα σε δύο πράξεις του Τζοακίνο Ροσσίνι. Το λιμπρέτο από τον Gaetano Rossi είναι βασισμένη στην τραγωδία του Βολταίρου Semiramis, το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε στο μύθο της Semiramis της Βαβυλώνας. Η όπερα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο La Fenice στη Βενετία στις 3 Φεβρουαρίου, του 1823.

Σύμφωνα με το θρύλο, η Σεμίραμις ήταν κόρη ενός θνητού, του Σύρου, και της θα-λάσσιας θεότητας Δερκετούς, η οποία την εγκατέλειψε μωρό κι έπεσε και πνίγηκε στη θά-λασσα. Η Σεμίραμις ανατράφηκε με τη βοήθεια περιστεριών, μέχρι που τη βρήκε και ανέ-λαβε την ανατροφή της ο Σίμμας, βασιλικός βοσκός. Αργότερα, παντρεύτηκε τον Όννη, στρατηγό του Νίνου, κυβερνήτη της Συρίας. Γέννησε τόν Υαπάτη καί τόν Υδάσπη. Βοήθησε στην κατάληψη της Βακτριανής κι ο Νίνος εντυπωσιάστηκε τόσο, ώστε την παντρεύτηκε, προκαλώντας έτσι την αυτοκτονία του Όννη. Μετά το θάνατο του Νίνου, ανήλθε ως βασίλισσα της Συρίας στην εξουσία και κατέλαβε μεγάλο τμήμα των εδαφών της Ασίας.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr