Ποινική δίωξη κατά 41 δημοτικών συμβούλων της Αλεξανδρούπολης

Για απόφαση Του προηγουμένου ΔΣ για εκποίηση οικοπέδου με παλιές τιμές με την κατηγορία ότι ζημιώθηκε ο Δήμος.

Ποινική δίωξη κατά και των 41 μελών του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, της περιόδου 2011-2014, άσκησε ο εισαγγελέας. Η υπόθεση αφορά σε απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με την εκποίηση κάποιου οικοπέδου, η τιμή του οποίου δεν ήταν εναρμονισμένη με όσα ίσχυαν εκείνη την χρονική περίοδο, με αποτέλεσμα να τεθεί θέμα οικονομικής ζημίας για το δημόσιο.

Δήμαρχος: «Πρόκειται για μία ανόητη δίωξη» – Αν τελικά εκδικαστεί η υπόθεση 21 νυν δημοτικοί σύμβουλοι θα τεθούν
σε αργία!

Μιλώντας για την υπόθεση αυτή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης σημείωσε πως πρόκειται για μία ανόητη δίωξη, η οποία δεν ευσταθεί, εκτιμώντας πως δεν θα φτάσει ούτε καν μέχρι τα δικαστήρια. Το επόμενο διάστημα πάντως θα ακολουθήσουν οι ανακρίσεις των 41 δημοτικών συμβούλων και από εκεί και πέρα θα αποφασιστεί για το εάν η υπόθεση τελικά θα εκδικαστεί.

Σε περίπτωση πάντως που εκδικαστεί, είναι γεγονός ότι από τους 41 δημοτικούς συμβούλους, οι 21 συμμετέχουν και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Αυτοί θα τεθούν, όπως προβλέπεται, σε αργία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, κάτι που φυσικά θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Πάντως ο κ. Λαμπάκης, μιλώντας στον Maximum FM, σημείωσε πως είναι μία αστεία υπόθεση, καθώς «μία εισαγγελέας θεώρησε ότι έπρεπε να ασκήσει ποινική δίωξη… δεν υπάρχουν ούτε αποχρώσες ενδείξεις ότι όλο το δημοτικό συμβούλιο κινήθηκε με σκοπό να ζημιώσει το δήμο και να ευνοήσει κάποιον ιδιώτη. Άλλωστε, όπως είπε, το εν λόγω οικόπεδο δεν εκποιήθηκε ποτέ και η όλη… ανακατωσούρα οφείλεται στις παλαιότερες τιμές που όρισε η επιτροπή του δήμου, μη γνωρίζοντας ότι υπήρχαν νέες τιμές.

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr