Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον περιφερειακό

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στον περιφερειακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης, που πριν λίγους μήνες παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Πολλά αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, και σε συνδυασμό με την ελλιπή σήμανση αλλά και την απουσία επαρκούς αστυνόμευσης, σημειώνονται διαρκώς τροχαία ατυχήματα.

Σοκάρουν οι εικόνες που δημοσιεύουμε σήμερα, από το τροχαίο που σημειώθηκε στη συμβολή του νέου περιφερειακού με την οδό Αγίου Δημητρίου, πριν από περίπου μία εβδομάδα. Ο οδηγός του οχήματος, που υπέστη αρκετά σοβαρές ζημιές, χτύπησε στο κεφάλι, ενώ υπέστη σοβαρό κάταγμα στο χέρι του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Σημειώνεται πως στις προθέσεις των αρμόδιων αρχών είναι η τοποθέτηση πινακίδων, κατά μήκος του δρόμου, οι οποίες θα προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς ότι θα ελέγχεται η ταχύτητά τους από συνεργεία της τροχαίας. Αυτό, χρονικά είχε τοποθετηθεί ότι θα συμβεί στα τέλη του 2016, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, αφού, όπως φαίνεται, η γραφειοκρατία απλώνει τα πλοκάμια της και σε αυτή την περίπτωση.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οδηγοί, πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση, αφού ειδικά όσοι κινούνται καθημερινά στον περιφερειακό εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου για να σημειωθεί κάποιο θανατηφόρο ατύχημα. Πέρα από την αστυνόμευση και τους ελέγχους, όπως λένε, χρειάζεται να υπάρξει και καλύτερη σήμανση σε πολλά σημεία του δρόμου.

Το σημείο που έγινε η σύγκρουση σημειώθηκε στη συμβολή του νέου περιφερειακού με την οδό Αγίου Δημητρίου

1 Σχόλιο

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
    Posted 8 Μαρτίου 2017 11:37 0Likes

    Κατ΄ αρχήν να διευκρινίσω πως στο το τροχαίο που αναφέρεται και η φωτογραφία του αυτοκινήτου αφορούν εμένα. Θα ήθελα να αναφέρω πως η ορατότητα στο σημείο που έγινε το τροχαίο δεν είναι μεγαλύτερη από 30μ.Μετά από επιτόπια έρευνα που έκανα χρονομετρώντας τις διαδρομές των δύο αυτοκινήτων που συγκρούστηκαν κατέληξα στο εξής. Αν σταματήσεις στο stop όπως εγώ έκανα, ελέγξεις τον δρόμο και ξεκινήσεις θέλεις περίπου 4 δευτερόλεπτα να διασχίσεις κάθετα τον περιφερειακό, εάν τώρα εμφανιστεί αυτοκίνητο από το σημείο μέχρι το οποίο είχες ορατότητα και έλεγξες πριν ξεκινήσεις χρειάζεται 4 δευτερόλεπτα με ταχύτητα 70 χιλ την ώρα για να συγκρουστεί μαζί σου. Εάν λοιπόν οδηγός που κινείται στο νέο περιφερειακό δεν τηρεί το όριο ταχύτητας που είναι 50χιλ και δεν έχει καλά αντανακλαστικά να αντιδράσει έχουμε σύγκρουση και βέβαια φταίει αυτός που παραβίασε το STOP ασχέτως αν το αυτοκίνητο που κινούνταν στην περιφερική έκανε υπέρβαση του ορίου ταχύτητος. Φίλος που δουλεύει στο διυλιστήριο και χρησιμοποιούσε αυτή την διαδρομή πηγαίνει πλέον από άλλο δρόμο στην δουλεία του για να αποφύγει το σημείο διασταύρωσης με το νέο περιφερειακό διότι όπως μου είπε πολλές φορές ξεχνιέται λόγο του ότι τόσα χρόνια χρησιμοποιούσε αυτό τον δρόμο και η συνήθεια καταλαβαίνεται πολλές φορές τώρα που άλλαξαν οι συνθήκες λειτουργεί εις βάρος μας. Ευτυχώς εγώ την γλίτωσα από μια πολύ σφοδρή σύγκρουση, το θέμα είναι να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να αποφύγουμε κατά το δυνατό παρόμοιες καταστάσεις. Παρακαλώ λοιπόν τους αρμόδιους στα σημεία των διασταυρώσεων προσωρινά να μπουν αυτά τα κίτρινα φορητά φανάρια που βάζουν στις εθνικές οδούς και αναβοσβήνουν, έως ότου τοποθετηθούν σηματοδότες, και να αστυνομευτεί καλύτερα η οδός ως προς τα όρια ταχύτητος. Έως ότου τοποθετηθούν σηματοδότες πιστεύω ο Δήμαρχος να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να μη θρηνήσουμε θύματα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του