Εκδήλωση τιμής σε τέσσερα ξεχωριστά πρόσωπα του Έβρου

Στο κατάμεστο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη τιμήθηκαν την Κυριακή, πρόσωπα του Πολιτισμού και της Κοινωνίας, για το συνολικό έργο τους στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας, ανάλογα με την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση, καθώς και τη βαρύτητα και την ποιότητα της πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς τους.

Τα «Βραβεία Πολιτισμού» διοργάνωσε για 10η χρονιά η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Τα τιμώμενα πρόσωπα για φέτος ήταν ο Παντελής Αθανασιάδης, ο Δημήτριος Βραχιόλογλου, ο Αυγερινός Μαυριώτης και η Χάιδω Αγγελή.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα τιμώμενα πρόσωπα και στην ΕΠΟΦΕ για την εξαιρετική πρωτοβουλία, που έχει καταστεί σημαντικός θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του Έβρου.
Προσωπικά είχα την τιμήν να παρουσιάσω και να τιμήσω τον φίλο και συνάδελφο στη δημοσιογραφία, Παντελή Αθανασιάδη» ήταν το σχόλιο του Αντιπεριφερειάρχη Εβρου κου Πέτροβιτς.

Η αίθουσα του νομαρχείου ήταν κατάμεστη Από πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν και να χειροκροτήσουν τα πρόσωπα που βραβεύτηκαν

 Τιμώμενα Πρόσωπα για το έτος 2018

 

 ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Εκπαιδευτικός, Ερευνητής-Μελετητής του Λαϊκού Πολιτισμού της Θράκης, Συγγραφέας, Χοροδιδάσκαλος και Πρόεδρος του «Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Μελετών Αλεξανδρούπολης».
Για την πολυετή βαρυσήμαντη προσφορά του στη διάσωση και διάδοση της Παράδοσης της Θράκης.

 ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Δημοσιογράφος, Ιστορικός.
Για την πολυετή εμπεριστατωμένη προσφορά του στη μελέτη της νεώτερης Ιστορίας της Θράκης.

 ΜΑΥΡΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
Δραστηριοποιήθηκε αρχικά στον Έβρο και στη συνέχεια στην Αθήνα ως εκπαιδευτικός, δραστήριος παράγοντας πολιτιστικών φορέων, μελετητής της λαογραφίας της Θράκης, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, ποιητής, πεζογράφος και ζωγράφος.
Για την πολυετή ενασχόληση του με όλα τα είδη του λόγου και της τέχνης και την προβολή του θρακιώτικου πολιτισμού εκτός Θράκης.

 ΑΓΓΕΛΗ ΧΑΪΔΩ
Πρόεδρος επί 25 έτη του «Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης», ενώ εκλέγεται και προσφέρει επί 50 έτη στο διοικητικό συμβούλιο.
Για τη μακροβιότερη συλλογική προσφορά και το πολυετές πολυσήμαντο κοινωνικό έργο της.

Διοργάνωση: «Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.)

Συνδιοργάνωση: Δήμος Αλεξανδρούπολης Υπό την Αιγίδα: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του