Εγκρίθηκε η βράβευση της Πολυξένης Τσατσοπούλου από το δήμο Αλεξανδρούπολης

Στην Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων θα αποδοθεί σε ειδική εκδήλωση το μετάλλιο Α’ τιμής για την πολυετή προσφορά της.
 «Η συμβολή της στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ζώνης όπου εργάσθηκε πάνω από τριάντα χρόνια ήταν τεράστια , αναδεικνύοντας στην ουσία την ιστορία του χώρου μας» τόνισε ο δήμαρχος Β. Λαμπάκης.

Να τιμήσει την κυρία Πολυξένη Τσατσοπούλου, Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων, που με το έργο της ‘σφράγισε’ τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην περιοχή της Ζώνης, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, μετά από πρόταση του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Την πρότασή του είχε ανακοινώσει ο κ. Λαμπάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες για την παρουσίαση του επιστημονικού έργου, μέσα από 4 τόμους, αφιερωμένους στις ανασκαφές στην Αρχαία Ζώνη. Η πρόταση του δημάρχου εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Η ανακοίνωση του χρόνου και τόπου πραγματοποίησης της εκδήλωσης  θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Η κ Τσατσοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Κλασικής Αρχαιολογίας.

Από το 1979 έως το 1982 εργάστηκε στη ΙΖ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων. Το 1983 τοποθετήθηκε στην ΙΘ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θράκης. Από Το 2014 που ανέλαβε τη Διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων στον Έβρο, ασχολήθηκε με τη μελέτη της τοπογραφίας και χωροθέτησης των αρχαίων ελληνικών πόλεων της παραλίας του Ν. Έβρου, τη διερεύνηση της πορείας της αρχαίας Εγνατίας οδού στο χώρο της Θράκης τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων ανάδειξης και αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου Ζώνης, όπου και εντοπίζεται η κύρια ανασκαφική της δραστηριότητα.

Έλαβε μέρος με εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, συμπόσια και αρχαιολογικές συναντήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα Επιστημονικά της άρθρα έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων, εγκυκλοπαίδειες καθώς σε ελληνικά και ξένα αρχαιολογικά περιοδικά. Πραγματοποίησε την συγγραφή δύο αρχαιολογικών οδηγών για τον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης και την αρχαία Εγνατία όπως επίσης δημοσίευσε με ομάδα των συνεργατών της το σύνολο των ευρημάτων του ιερού του Απόλλωνα στη Ζώνη.

«Η συμβολή της στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ζώνης όπου εργάσθηκε πάνω από τριάντα χρόνια ήταν τεράστια , αναδεικνύοντας στην ουσία την ιστορία του χώρου μας»,  σημείωσε ο κ. Λαμπάκης υπογραμμίζοντας: «Το πρόσωπο της κυρίας Τσατσοπούλου συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία για τα οποία θεσπίστηκε από τον Δήμο μας η απονομή του μεταλλίου Α’ Τιμής».

Κική Ηπειρώτου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr