Δύο σημαντικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Θεόδωρος ΟρφανίδηςΔύο σημαντικές εκδηλώσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Αρχής γενομένης από σήμερα που στις 8μμ στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης φιλοξενεί τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη που θα παρουσιάσει το έργο του «Μια προσέγγιση στον Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη».

Από τους καλύτερους Μαέστρους της γενιάς του ο Θεόδωρος Ορφανίδης ασχολήθηκε με το Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη το 2012, όταν προσκλήθηκε από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Κύριο Άνθιμο να διευθύνει το έργο για τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Η συναυλία σημείωσε τεράστια επιτυχία και δέχτηκε εξαιρετικές κριτικές τόσο από το κοινό, όσο και από τον τοπικό τύπο. Δύο χρόνια αργότερα, γιορτάζοντας τα 90 Χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και την Εργατική Πρωτομαγιά, ο Δήμος Νέας Σμύρνης κάλεσε τον Μαέστρο να διευθύνει ξανά το εμβληματικό αυτό έργο.

Αυτήν την φορά θέλοντας ο Θεόδωρος Ορφανίδης να περάσει το έργο στις νεότερες γενιές, κάλεσε τον Σάκη Ρουβά να αναλάβει τον ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε απόλυτα, αφού η πλατεία Νέας Σμύρνης γέμισε από 20.000 κόσμο που αποθέωσε για άλλη μία φορά τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σάκη Ρουβά.

Έχοντας χριστεί ώς Ιδανικός Εκτελεστής του έργου, ο Θεόδωρος Ορφανίδης μοιράζεται την γνώση και την προσωπική του προσέγγιση επάνω στο έργο Άξιον Εστί με μία σειρά παρουσιάσεων/διαλέξεων ανά την Ευρώπη και την Ελλάδα, προκειμένου το κοινωνήσει ο ίδιος την προσωπική του ματιά πάνω στο έργο.

Η διάλεξη χρησιμοποιεί μουσικά παραδείγματα από το έργο, με προβολές αποσπασμάτων συναυλιών και ντοκουμέντα από το αρχείο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Είσοδος Ελεύθερη.

Ιταλική βραδιά με μελωδίες και γεύσεις

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης διοργανώνει ένα μουσικό και γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Αστέρας, από τις 9 το βράδυ.Ο Ezio Perraro, πρώην διευθυντής του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και νυν του Βουκουρεστίου, που υπήρξε η ψυχή πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη μας την προηγούμενη δεκαετία, θα μαγειρέψει για μας ιταλική μακαρονάδα all’ Amatriciana με αυθεντικά υλικά από τη γενέτειρά της την Αmatrice, την κωμόπολη της κεντρικής Ιταλίας που βρέθηκε στο επίκεντρο του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού και έπαθε σημαντικές ζημιές.

Το μενού θα συμπληρωθεί απο εκλεκτά Ελληνικά κρασιά (χορηγία της Οιναποθήκης, Δικαστηρίου 8) και αυθεντικά Σαμοθρακίτικα τυρια (χορηγία τυροκομείου Παπανικολάου).

Στις διαχρονικές ιταλικές μελωδίες θα μας ταξιδέψει το συγκρότημα DUO MELISMA από τη Θεσσαλονίκη (που ειδικά γι’ αυτή τη βραδιά θα είναι τρίο) με την εκπληκτική Σοφία Αβραμίδου στο τραγούδι, τον Σάκη Κοντονικόλη στο πιάνο και τον Dimitri Bokolishvili στο κλαρινέτο.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προμηθευτούν εγκαίρως τις προσκλήσεις τους (12 ευρώ) από το καφεβιβλιοπωλείο ΚΑΦΚΑ, Εμπορίου 41, τηλ. 25510 23050.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του