Διαμαρτυρία στην Αλεξανδρούπολη: «Δωρεάν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς»

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από το Σύλλογο Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ), μπροστά στο Δημαρχείο, με αφορμή τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών πανελλαδικά, δεκάδων παιδιών στο δήμο μας από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» (ΕΕΤΑΑ) για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ.

Ο Σ.Γ.Α. επανέλαβε το πάγιο αίτημά του για Δημόσιους και Δωρεάν, Σύγχρονους και ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς για όλα τα παιδιά, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.

Μπροστά στο άμεσο πρόβλημα όμως που προκύπτει απαιτεί την φιλοξενία όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από τους γονείς, ή τουλάχιστον της συντριπτικής πλειοψηφίας των οικογενειών, με οποιονδήποτε τρόπο από το Δήμο.

Ο Σ.Γ.Α. κατήγγειλε την Κυβέρνηση που από φέτος επιδοτεί τους γονείς και όχι τις δομές, δουλεύοντας ουσιαστικά για τους επιχειρηματίες του χώρου, στρέφοντας τους γονείς έτσι προς τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ευθύνες επιρρίπτει και στη δημοτική αρχή, η οποία όλα αυτά τα χρόνια κινείται στη λογική της διαχείρισης, πίνοντας νερό στο όνομα της ΕΕ και όχι της αγωνιστικής διεκδίκησης από το κράτος για αύξηση των κονδυλίων για τους παιδικούς σταθμούς και όλες τις κοινωνικές δομές, την πληρωμή τους αποκλειστικά μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, καλύπτοντας όλες τις νέες ανάγκες που προκύπτουν.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr